Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORKJØPSRETT: Fristen for å fatte vedtak om å benytte forkjøpsrett utløper i slutten av februar. Foto: Google Street View

Kjøpte bygård nær Media City

BP7 Eiendom AS har kjøpt en bygård med 10 leiligheter i Borgermester Platous Gate. Nå vurderer kommunen om eiendommen skal tas på forkjøpsrett.

Tore Årdal

tirsdag 12. november 2019 17:46 (Oppdatert 2. februar 2020 23:56 )

– Spennende bygård i nær tilknytning til Media City Bergen, skrev Fana Sparebank Eiendom i prospektet for Borgermester Platous Gate 7, som eies av Ingebrigt Løvaas.

Dette er et stort boligbygg på fem etasjer, hvorav syv av de ti leilighetene er utleid. Prisantydningen for eiendommen var på 18 millioner kroner.

Av en e-post fra Fana Sparebank Eiendom til Plan- og bygningsetaten fremgår det at selger har akseptert et bud fra det nystiftede selskapet BP7 Eiendom AS. I dette selskapet er Christer Mads Brudvik Nesttun daglig leder, mens Jostein Michaelsen er styrets leder.

Nå er salget til behandling i Bergen kommune med tanke på om den skal tas på forkjøpsrett. Byrådsavdeling for byutvikling er i henhold til vedtak av politisk organ i Bergen kommune ansvarlig for saksbehandlingen i saker vedrørende spørsmål om kommunal forkjøpsrett ved overdragelse av leiegårder med minst fem boliger.

Kommunen kan benytte forkjøpsretten på egne vegne, på vegne av et borettslag eller eierseksjonssameie stiftet blant leietakerne i gården, på vegne av et selskap ledet og kontrollert av kommunen, for eksempel Boligetaten, eller på vegne av Studentsamskipnaden På Vestlandet.

Fristen for å fatte vedtak om å benytte forkjøpsrett er fire måneder fra fullstendig melding om ervervet er mottatt kommunen. Byrådsavdeling for byutvikling mottok melding om overdragelsen 31.10.2019. I dette tilfellet utløper fristen 29.02.2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Handlet for over en halv milliard i fjor

Nyheter / onsdag 3. juni 2020

Kjøpte to eiendommer på Damsgård

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Lars Clementsen Pedersen går til BOB

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Kjøpte ny eiendom og styrker seg i Vestland

Nyheter / mandag 1. juni 2020

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no