Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TRANSFORMASJON: Eiendommene ligger tett på sjøen og har gode solforhold.

Kjøpte for boligutvikling på Laksevåg

BoNo Bolig har kjøpt Johan Berentsens vei 41-65 på Laksevåg i Bergen. Der vil selskapet bli med på transformasjonen av området.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 9. november 2021 17:53 (Oppdatert 25. november 2021 19:21 )

BoNo Bolig eies av Backe Prosjekt og HarBak Gruppen.

– Det stemmer at vi har kjøpt oss inn i eiendommene. Oppkjøpet er i tråd med selskapets strategi sammen med Backe, og vi er veldig fornøyd med å være del av den planlagte transformasjonen av Laksevågneset.

Det sier adm. direktør Joakim Bakke i BoNo Bolig til Estate Vest. Hans selskap kjøpte eiendommene fra Laksevåg Holding AS, som kontrolleres av Skibenes-familien og John Erik Nilsens familie. Det var Pål Persen, som gjennom sitt rådgivningsselskap Persen Real Estate AS, har vært megler i transaksjonen.

– Hva er planen for eiendommene?

– Tomtene ligger godt til med nærhet til sjø og gode solforhold. Planene for prosjektet er å transformere dagens næringsbebyggelse, primært med fokus på bolig, samt å bidra til nærmiljøet med allment tilgjengelig strandpromenade. Vi vil her både hente inspirasjon fra Sørenga i Oslo, transformasjonen som har funnet sted i Damsgårdssundet og Laksevågs egen identitet og særpreg, sier BoNo Bolig-sjefen.

Han forteller at det strategiske planprogrammet for Laksevåg er veiledende for det videre arbeidet, og åpner for 250 prosent utnyttelse i feltet.

– Foreløpig prosjektnavn er Solneset brygge, og vi forventer å kunne bygge ca. 300 enheter, samt mindre innslag av næring/butikk. Det pågår detaljregulering for eiendommene parallelt med områdeplanleggingen for Laksevågneset, og vi ser for oss en trinnvis utbygging med oppstart av første byggetrinn om ca. tre års tid. Frem mot byggestart på deler av tomten skal vi passe på at våre leietakere har det fint i de eksisterende byggene på eiendommen.

Han legger til at partene er enige om å ikke gå ut med noen pris på eiendommene. Eiendommene ligger i selskapene Laksevåg Industrihus AS (Johan Berentsens vei 41), Johan Berentsensvei 63 AS og Johan Berentsensvei 65 AS. De tre selskapene hadde samlede driftsinntekter på 11,9 millioner kroner i 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no