Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORNØYD: Aleksander Olsbø Rye i Fremre Eiendom er fornøyd med kjøpet av eiendommene.

Kjøpte to eiendommer på Damsgård

Fremre Eiendom gir gass og kjøper seg opp langs Damsgårdssundet.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 2. juni 2020 19:04 (Oppdatert 2. juli 2020 9:32 )

Det var før sommeren i fjor at Aleksander Olsbø Rye sluttet som leder av DNB Næringsmeglings Bergen-kontor for å lede eiendomssatsingen til to investorgrupperinger med bakgrunn fra oppdrettsnæringen. Han lovte at Fremre Eiendom skulle bli en betydelig aktør innenfor eiendom. Nå har Fremre Eiendom kjøpt kombinasjonseiendommen Carl Konows Gate 34 og en ferdig regulert tomt i Damsgårdsveien. Carl Konows Gate 34 har et areal på 7400 kvadratmeter inkludert to plan med parkering. Bygget er utleid til OneCo. Tomten i Damsgårdsveien kan bebygges med nesten 9.000 kvadratmeter lager, kontor og tjenesteyting.

Daglig leder i Fremre Eiendom, Aleksander Olsbø Rye, sier at selskapet har stor tro på at Damsgård vil ha en sterk positiv utvikling over tid.

– Vi ser frem til å komme i gang med videreutvikling av disse to eiendommene. Spesielt hyggelig er det at Grieg Kapital er med på prosjektet, som ytterligere bekrefter områdets potensiale, sier Olsbø Rye.

Fremre Eiendom har brukt DNB Næringsmegling som kjøpsrådgiver. Selger er Lacal AS, som har brukt WPS Næringsmegling som megler og Thommessen som juridisk rådgiver.

Kjøpesummen er hemmelig, men Carl Konowsgt. 34 AS hadde leieinntekter på 8,1 millioner kroner i 2019, ned fra 10,7 millioner i 2018.

– Vi gratulerer Lacal og Fremre Eiendom med gjennomføring av en meget spennende transaksjon i utviklingsområdet på Damsgård. Transaksjonen er en god indikasjon på at risikoappetitten er på vei tilbake i Bergen. Vi forventer at det fortsatt vil være et større fokus på leietakerrisikoen fremover, men det vedvarende lave rentebildet vi observerer, bidrar til å gjøre alternative plasseringer mindre attraktive og eiendom kan igjen komme ut som en vinner når verden normaliserer seg, sier direktør Haakon Jard Veidung i DNB Næringsmegling.

– Damsgård er et spennende utviklingsområde som vi har stor tro på. Vi gratulerer både kjøper og selger med vel gjennomført transaksjon. Dette er en av få gjennomførte transaksjoner i Bergens-markedet i første halvår 2020. På samme tid i fjor var omsetningsvolumet omtrent fem ganger så høyt, sier partner John Kenneth Porten i WPS Næringsmegling.

Han mener det er noe tidlig å helt friskmelde næringseiendomsmarkedet etter covid-19.

– Men det er gryende optimisme i markedet og svært få kjøpsmuligheter. WPS lanserer to eiendommer for salg før ferien og har salgsmandater for vel 1 milliard kroner som vil bli lagt ut for salg etter ferien, sier Porten.

De nye eiendommene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Vil rive to hus på Paradis og bygge dette

Nyheter / tirsdag 30. juni 2020

Tjente 276 mill. etter perfekt timet salg

Nyheter / torsdag 25. juni 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no