Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SLUTTEN AV 2024: Beregnet innflytting blir i fjerde kvartal 2024.

Klar for unikt boligprosjekt i gammelt spinneri

Bonava har signert avtale med LAB Entreprenør for byggingen av Bergens største boligtransformasjonsprosjekt.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 24. februar 2022 8:14 (Oppdatert 18. mai 2022 11:08 )

Det er på det gamle ullspinneriet i Breivikshavn i Ytre Sandviken i Bergen at Bonava skal transformere en tidligere ullfabrikk i betong fra 1950-tallet til 178 nye leiligheter. Prosjektet, som har fått navnet Merinokvartalet, får leiligheter beliggende nesten i sjøkanten. Fra før av har Bonava bygget ut området med leilighetsprosjektene Biskopshus og Biskopshavn, som begge ligger på nabotomten.

Bonava tildelt LAB Entreprenør oppgaven som totalentreprenør for prosjektet, som blir ett av de største, selvstendige boligprosjektene i Bergen. Avtalen med LAB er verdt drøyt 381 millioner kroner, eksklusiv moms og betinget av at godkjennelser faller på plass og at prosjektet gjennomføres. Byggearbeidet er planlagt å starte i fjerde kvartal 2022, med forventet byggetid på 24 måneder.

Regionsjef i Bonava, Therese Braseth ser fram til at renoveringen – og etter hvert – oppbyggingen av den gamle ullfabrikken tar til.

– Dette blir kanskje det mest spennende boligprosjektet i Bergen. Plasseringen er unik, og arbeidet med å transformere et gammelt, solid betongbygg fra 50-tallet blir spennende å følge. Etter lange og grundige forhandlinger, er det godt at vi har landet en avtale med en faglig dyktig og seriøs entreprenør som LAB til å bygge vårt nye nabolag Merinokvartalet, sier Therese Braseth.

Hun legger til: – Vi står nesten og spinner i startblokken og venter på å komme i gang. Salgsstarten for Merinokvartalet var 20. februar, og interessen har vært stor så langt sier hun.

Bonava har over lengre tid hatt et godt og tett samarbeid med Byantikvaren og Byarkitekten i Bergen for å bevare byggets særpreg.

Beregnet innflytting blir i fjerde kvartal 2024.

Merinokvartalet skal ta vare på rundt halvparten av eksteriøret i den gamle ullfabrikken fra 50-tallet. I front blir det åpnet opp med utsikt mot Bergen. På toppen av bygningen blir det bygget en spektakulær gangbro som blir en del av fellesområdet.

– Det er sjelden vi får sjansen til å bygge slik vi gjør med Merinokvartalet. Å ta vare på deler av eksisterende betongbygg er bærekraftig og i tråd med Bonava strategi. Samtidig tar vi vare på en stor del av historien i området og løfter en ny del inn det som blir et godt nabolag i Ytre Sandviken i Bergen, sier regionsjef i Bonava, Therese Braseth.

– Bonava er i sterk vekst i Bergen og omegn. Vi er hele tiden på jakt på jakt etter tomter hvor vi kan utvikle nye gode nabolag, sier hun.

LAB ser fram til et godt samarbeid.

– Vi gleder oss til å transformere et gammelt industribygg til boliger for Bonava. Det er ekstra inspirerende å kombinere gammelt og nytt, og tilføre gode bokvaliteter i historiske bygninger. Merinokvartalet blir et veldig attraktivt område ved sjøen, og forhåpentligvis starten på et interessant samarbeid med en fremoverlent boligutvikler, sier Gard Kvalheim, adm. direktør i LAB Entreprenør AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no