Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Bedriftenes optimisme er større i Hordaland enn i Rogaland og Oslo.

Klart for leievekst i Bergen

UNION Gruppen mener rekordlav tilvekst av kontorlokaler gir grunnlag for at leieprisene skal stige i Bergen.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 12. oktober 2018 8:24 (Oppdatert 22. oktober 2018 7:28)

Det er i sin seneste markedsrapport at UNION Gruppen omtaler et stadig mer positivt leiemarked i Bergen. Optimismen kommer etter at det over flere år har vært en høy nybyggaktivitet. I perioden 2015 til 2017 ble det ferdigstilt rundt 90 000 kvadratmeter nytt kontorareal i Bergen. Men nå skriver UNION Gruppen at det blir et kraftig fall i ferdigstillelsen av nytt areal. Næringsmegleren viser til Kyte Eiendom, som anslår at det kommer 45 000 kvadratmeter nytt kontorareal i perioden 2018 til 2020.

«I tillegg til at nybyggvolumet er halvert, er det en rekke bolig- og hotellkonverteringsprosjekter som bidrar til at anslagvis 65 000 m2 kontor fjernes fra markedet i samme periode, slik at netto tilvekst av kontorarealer ventes å være negativ», skriver UNION i markedsrapporten.

Samtidig vil stor optimisme i økonomien bidra til at etterspørselen øker. UNION Gruppen viser til SR Banks konjunkturbarometer som slår fast at bedriftene i Hordaland for øyeblikket faktisk er mer optimistiske enn i Rogaland og Oslo. Kontormarkedet i Bergen har allerede hatt en positiv utvikling, med en ledighet som har falt med ett prosentpoeng til 9,5 prosent det seneste året.

«Med stigende optimisme i næringslivet og negativ tilførsel av kontorareal i årene fremover, ligger det godt til rette for at kontorledigheten skal falle ytterligere. Vi tror derfor vi går inn i en periode med stigende leiepriser, men for områder som Sandsli og Kokstad vil det ta tid før dette materialiserer seg fordi det er høy kontorledighet sammenlignet med de andre områdene», skriver UNION Gruppen i markedsrapporten.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Klokkertro på Nesttun

Nyheter / onsdag 17. oktober 2018

Selger 1.162 dekar på Frekhaug

Nyheter / tirsdag 16. oktober 2018

EGD fyller opp i Bergen

Nyheter / mandag 15. oktober 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no