Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY KPA: Byråd for byutvikling, Anne Elisa Tryti, presenterte i går kommunens nye KPA. (Foto: Bergen kommune/Vidar Langeland)

Ny KPA setter en strek over 40 byggeprosjekter

Kommunens forslag til ny KPA fører til at over 40 byggeprosjekter kan bli lagt i skuffen. Mer enn 10.000 boliger fjernes dermed fra kartet.

Torgeir Hågøy

fredag 6. oktober 2017 7:46 (Oppdatert 16. februar 2018 12:53)

– Vi inviterer herved til bydebatt og utfordrer alle konstruktive krefter i bysamfunnet til å gjøre denne planen best mulig, sa Tryti da hun presentere forslaget til ny KPA (Kommuneplanens arealdel) for bystyrepolitikerne torsdag ettermiddag.
Det skriver Bergens Tidende. De skriver også at samtidig som flere prosjekter fjernes fra planen, så er det også en rekke områder som gjøres tilgjengelig for boligbygging i årene som kommer
– Vi legger opp til å bygge 40.000 flere boliger frem til 2030. SSB sier det vil komme 30.000 flere innbyggere, men vi ønsker et enda mer ambisiøst program, sa Tryti.

I KPA-en, som skal gjelde for tidsperioden 2018 til 2030, kommer det frem at boligbyggingen hovedsakelig skal komme i syv fortettingsområder. Forslaget til ny KPA sendes snart ut på høring og planen kommer nok til å skape debatt. Noe av som bidrar til nettopp det er nemlig at byrådet foreslår å endre formålet for 43 områder som var satt av til fremtidig boligbygging i den gamle planen. Årsaken til endringen er ønsket om å få til en kompakt bystruktur som bidrar til en flat utvikling i biltrafikken. Blant prosjektene som ryker i forslaget er Vårheia i Arna, hvor utbyggerne ser for seg 3400 nye boliger, skriver BT.

Det tas sikte på at saken skal være klar for behandling i bystyret våren 2018.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hun leverte flest innspill til den nye KPAen

Nyheter / fredag 16. februar 2018

Cityprisen gikk for første gang til Bergen


Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Solgt til hemmelig kjøper

Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Lekker som en sil – skal renoveres for over en halv milliard

Nyheter / onsdag 14. februar 2018

Mener mange meglere jobber himla ineffektivt

Nyheter / onsdag 14. februar 2018

Nektes å delta i statlig hotellanbud

Nyheter / tirsdag 13. februar 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no