Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY KPA: Byråd for byutvikling, Anne Elisa Tryti, presenterte i går kommunens nye KPA. (Foto: Bergen kommune/Vidar Langeland)

Ny KPA setter en strek over 40 byggeprosjekter

Kommunens forslag til ny KPA fører til at over 40 byggeprosjekter kan bli lagt i skuffen. Mer enn 10.000 boliger fjernes dermed fra kartet.

Torgeir Hågøy

fredag 6. oktober 2017 7:46 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– Vi inviterer herved til bydebatt og utfordrer alle konstruktive krefter i bysamfunnet til å gjøre denne planen best mulig, sa Tryti da hun presentere forslaget til ny KPA (Kommuneplanens arealdel) for bystyrepolitikerne torsdag ettermiddag.
Det skriver Bergens Tidende. De skriver også at samtidig som flere prosjekter fjernes fra planen, så er det også en rekke områder som gjøres tilgjengelig for boligbygging i årene som kommer
– Vi legger opp til å bygge 40.000 flere boliger frem til 2030. SSB sier det vil komme 30.000 flere innbyggere, men vi ønsker et enda mer ambisiøst program, sa Tryti.

I KPA-en, som skal gjelde for tidsperioden 2018 til 2030, kommer det frem at boligbyggingen hovedsakelig skal komme i syv fortettingsområder. Forslaget til ny KPA sendes snart ut på høring og planen kommer nok til å skape debatt. Noe av som bidrar til nettopp det er nemlig at byrådet foreslår å endre formålet for 43 områder som var satt av til fremtidig boligbygging i den gamle planen. Årsaken til endringen er ønsket om å få til en kompakt bystruktur som bidrar til en flat utvikling i biltrafikken. Blant prosjektene som ryker i forslaget er Vårheia i Arna, hvor utbyggerne ser for seg 3400 nye boliger, skriver BT.

Det tas sikte på at saken skal være klar for behandling i bystyret våren 2018.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no