Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Den solgte fabrikkeiendommen er på ca. 33 mål. I tillegg følger det med fjell og vannområder på i underkant av 10.000 mål. Foto: Imotiv

Kryptoeiendommen på Vestlandet er solgt

Giganteiendommen på Dale ble solgt etter konkurs, men salgssummen dekker ikke hele pantet til Nordea.

Tore Årdal

tirsdag 20. desember 2022 16:01 (Oppdatert 8. februar 2023 6:41 )

I september ble det meldt oppbud for Dale Fabrikker. Styreleder Christian Bjelland skrev da i en e-post til E24 at de var en svært tung og vanskelig beslutning for styret å ta.

– De historisk høye strømprisene de siste månedene har medført at datasenteret som drev en omfattende virksomhet i Dale Fabrikkers lokaler, sa opp leiekontrakten, avviklet på Dale og flyttet virksomheten til Nord-Norge, opplyste Bjelland til E24.

Det var KryptoVault som flyttet ut. Dette selskapet leide 10.000  kvadratmeter av det totale arealet på 35.000 kvadratmeter, og var dermed den største leietakeren.

I begynnelse av november skrev Estate Nyheter Vest at  Kyte Næringsmegling var bitt engasjert av bobestyrer, advokat Bjørn Åge Hamre i Simonsen Vogt Wiig advokatfirma, for å bistå med å selge eiendommen som tilhørte Dale Fabrikker.

Nå er eiendommen solgt. Det meste av eiendommen er produksjonslokaler og lager, og den har rettigheter på både vann og strøm. Selve fabrikkeiendommen er ca. 33 mål, og i tillegg følger det med fjell og vannområder på i underkant av 10.000 mål. Der er det også jaktmuligheter.

– I utgangspunktet har det vært god interesse fra både nasjonale og internasjonale aktører, og det har vært både møter og befaringer. Men så har ukene gått uten at det kom inn bud, og da det kom inn et bud fra en aktør som allerede var leietaker på eiendommen, gikk det raskt. Dermed blir det en lokal aktør som skal ta eiendommen videre, sier bobestyrer Bjørn Åge Hamre.

Den nevnte leietakeren er Pallegrossisten, som eies av Rolf Hagebø gjennom Rosø AS.

Hamre påpeker at dette er en kompleks eiendom, slik at det var begrenset hvor lenge de kunne sitte med den.

Nordea er den eneste kreditoren som har pantesikkerhet. Hamre ønsker ikke å gå inn på salgssummen eller andre tall, men opplyser at eiendomssalget alene ikke innbringer nok til å dekke hele pantet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no