Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BORTE: Hotellmarkedet i Stavanger har blitt knallhardt rammet av oljekrisen. De siste to årene har losjiinntekter for 164 millioner kroner forsvunnet fra byen.

Lei svartmalingen
av stavangermarkedet

Situasjonen i Stavanger er ikke så ille som mange vil ha det til. Det mener Solfrid Michalsen i Obos Basale.

Torgeir Hågøy

mandag 7. september 2015 7:15 (Oppdatert 19. februar 2018 11:27 )

– Vi har ikke vesentlig mer ledig i de byggene vi har under drift og forvaltning i Stavanger enn det vi har pleid å ha, sier Solfrid Michalsen hos Obos Basale i Stavanger.

Fortvilet

Selskapet har i underkant av 20 eiendommer i sin portefølje i Stavanger. Michalsen har ikke tall for samlet ledighet i bygningsmassen eller i enkeltbyggene, men forteller at det er bare i ett av byggene at de har opplevd noen økende ledighet.
– Dette er dessuten noe vi har visst om at kom til å skje i lang tid. Det er et selskap som har flyttet fordi de har bygget nytt et annet sted. Ut over det er det ikke økende ledighet i noen av byggene vi drifter eller forvalter, sier Michalsen.
Hun forteller at det heller ikke er noen som har meldt til dem at de har planer om å flytte eller redusere sine arealer.
– Jeg er derfor litt fortvilet over alt det negative som skrives om markedet i Stavanger. Generelt i markedet er det selvfølgelig noe økende ledighet, men vi kommer oss gjennom dette også, sier Michalsen.

4,9 prosent ledig

Eiendomsmegler 1 Næring sin markedsrapport fra i vår viser imidlertid at det har vært en oppgang i ledigheten. For næringseiendom er den samlet på 4,9 prosent, dette er ifølge dem en økning på 15 prosent fra 2014.
Innen kontor har det gått fra 8 til 9,7 prosent. Ledigheten er størst i eldre kontoreiendommer på Forus, og økningen er merkbar fra etablerte bedrifter som fristiller kontorareal.
Når det gjelder kombinasjonseiendommer så sa de i vår at ledigheten fortsatt er lav og at det i dette segmentet er en stabil utvikling.
For kontorsegmentet har det vært en liten nedgang i leieprisene, mens det fremdeles er lave ledighetstall innenfor forretnings- og butikkeiendommer.

Les også: 

Selvaag reforhandler i Stavanger

Etterlengtet opptur i Stavanger

Høyeste rompris på hotellene i Stavanger

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no