Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORE VARIASJONER: – Det er store variasjoner i ledigheten blant kontorområdene, sier analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i DNB Næringsmegling.

Leiemarkedet i Bergen er lite påvirket av COVID-19 

Ifølge DNB Næringsmegling er kontorledigheten i Bergen lite påvirket av koronasmitten. Det er heller ikke store utslag i leieprisene.

Tore Årdal

torsdag 22. oktober 2020 12:54 (Oppdatert 28. november 2020 12:37 )

Den siste ledighetstellingen til DNB Næringsmegling viser at kontorledigheten i Bergen stiger marginalt til 7,6 prosent. Fem av åtte kontorområder har en svakt stigende ledighet siden sist, mens næringskorridoren og Bergen Sør er eksempler på områder som har hatt en svak nedgang.

Store variasjoner

– Det er store variasjoner i ledigheten blant kontorområdene, fra sentrum på knappe 6 prosent til nær 15 prosent i Fyllingsdalen. Presset er imidlertid fortsatt aller sterkest i sentrum, som står for knappe 1/3 av totalmarkedet, hvor det fortsatt er svært få alternativer for leietakere av en viss størrelse, sier analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i DNB Næringsmegling.

Av de 51 kontorbyggene med registrert ledighet i sentrum, er det kun 8 alternativer med mer enn 2.000 kvadratmeter ledig.

– Når det gjelder leieprisene, ser vi heller ikke her veldig store utslag så langt. Tall fra Arealstatistikk, basert på 54 leiekontrakter i 2020, viser at gjennomsnittsprisen i Bergen er tilnærmet uendret på 1.910 kroner (1.950). Noe større utslag ser vi likevel i toppsegmentet (de 15 prosent dyreste leiene) hvor snittkontrakten nå er signert på 2.630 kroner(2.790), men dette er kun basert på kun 8 signerte kontrakter, sier analytikeren.

Størst tro på sentrum

DNBs investorundersøkelse viser at flertallet tror leieprisene vil holde seg stabile de kommende 12 månedene, og de fleste har størst tro på sentrum.

– Det er likevel ikke til å komme bort fra at det er store kontraster til investorenes forventninger i fjor, hvor samtlige av investorene trodde på leieprisvekst i Bergen. Fremover forventer vi en relativt flat utvikling for kontorledigheten, sier han.

Til tross for at prognosene viser en redusert sysselsettingsvekst fremover, er det begrenset med nye kontorbygg som kommer inn på markedet. Lav til moderat tilbudsside bidrar til at DNB tror ledigheten vil stabilisere seg på 7-7,5 prosent de 2 kommende årene, selv om det er betydelig mer usikkerhet knyttet til estimatene enn normalt.

Eksempler på nybygg som kommer inn i markedet fremover er Bara sitt nybygg «Buen» i Kronstadparken, Frydenbø sitt nybygg «Kilen» på Damsgård og Veidekkes «Fantoftparken».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Prisdryss i Bergen

Nyheter / søndag 29. november 2020

Bruker 415 mill på gammel skole

Nyheter / lørdag 28. november 2020

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Nyheter / fredag 27. november 2020

Denne eiendommen ga Sparebanken Vest en gevinst på 380 millioner

Nyheter / torsdag 26. november 2020

Disse Bergenseiendommene er nå i spill

Nyheter / onsdag 25. november 2020

Bergen huser 18 av Norges 200 største eiendomsselskaper

Nyheter / mandag 23. november 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no