Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

140 MILL: Etter det Estate Vest erfarer, ble eiendommen solgt for ca. 140 millioner kroner. Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Lie Gruppen kjøpte Straume Teknologisenter

På grunn av stor etterspørsel fra potensielle leietakere vurderer Lie Gruppen å bygge ut.

Tore Årdal

søndag 2. februar 2020 23:53 (Oppdatert 26. februar 2020 22:38 )

Lie Gruppen har kjøpt Straume Teknologisenter på nettopp Straume i Øygarden kommune. Etter det Estate Vest erfarer, er prisen på ca. 140 millioner kroner.

Straume Teknologisenter ble oppført av Brødrene Ulveseth AS, og stod ferdig høsten 2008. Flere store og mindre bedrifter er nå etablert i det nesten 8 000 kvadratmeter store bygget.

Eiendomsutvikler Jan Arthur Nilssen i Lie Gruppen sier at selskapet har utviklet og eier flere eiendommer på Straume, og det ønsker de å fortsette med.

– Først og fremst skal vi drifte denne eiendommen videre, samtidig som vi setter vår touch på bygget. Vi ser også at det er stor etterspørsel etter lokaler i Straume Teknologisenter, derfor vil vi vurdere muligheter for utbygging. Det er en stor tomt, men vi har ingen konkrete planer for øyeblikket, sier Nilssen.

På hjemmesiden til Straume Teknologisenter blir det opplyst at eiendommen har «topp moderne kontorfasiliteter som kan tilpasses forskjellige behov». Arealet inneholder flere møterom, lager og server-rom, kjøkken og toaletter med dusj.

– Straume Teknologisenter er også nærmeste nabo til en rekke bedrifter, som blant annet tilbyr sine varer og tjenester til olje- og gassaktiviteten i Nordsjøen. I tillegg er det kort avstand til Bergen sentrum og andre sentrale industri- og serviceområder på Askøy, Fjell, CCB, Kokstad/Sandsli og Flesland, heter det på hjemmesiden.

I bygget er det også et auditorium med plass til 130 personer. Dette leies også ut til eksterne bedrifter.

Blant leietakerne finner vi blant annet Acos, Dips Front, Deep Sea Mooring, Amof Fjell og Gründerparken Vest.

Det var Eiendomsmegler 1 Næringseiendom Bergen, som bistod selgeren i prosessen. Avdelingsleder Petter Grevstad Theodorsen sier til Estate Nyheter Vest at han ikke har anledning til å gi noen kommentarer i forbindelse med transaksjonen.

Salget av eiendommen skjedde gjennom avhending av aksjene i single purpose-selskapet Straume Teknologisenter AS. Selger er en gruppering av flere aksjonærer, hvorav Ability Holding AS var den største med en eierandel på 46,95 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Hotel Ullensvang

Nyheter / torsdag 27. februar 2020

Bygger for 60 millioner på Askøy

Nyheter / onsdag 26. februar 2020

Vil fortsette å øke utlånene

Nyheter / mandag 24. februar 2020

160 møtte på samling for de unge

Nyheter / søndag 23. februar 2020

NHH med storrenovering

Nyheter / torsdag 20. februar 2020

Vil fylle byen med trær

Nyheter / onsdag 19. februar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no