Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NYTT BYGG PÅ NABOTOMT: Etter tilbakemeldinger fra Plan- og bygningsetaten er høyde mot både Lars Hilles gate og Nygårdsgaten redusert med én etasje. Ill: b+b arkitekter

Media City Bergen passerte 100 millioner i leieinntekter

Entra og Oslo Pensjonsforsikring fikk leieinntekter på 108 millioner kroner for eiendommen i Lars Hilles gate 30 i 2019. Et nytt bygg på nabotomten vil løfte inntektene til ytterligere høyder.

Tore Årdal

torsdag 29. oktober 2020 5:59 (Oppdatert 28. november 2020 12:37 )

Regnskapet for Lars Hilles gate 30 AS, som eies 50/50 av Entra og Oslo Pensjonsforsikring, viser at leieinntektene i fjor ble på 108 millioner kroner mot 93,3 millioner året før. Resultat før skatt i 2019 endte på 29,1 millioner.

Eiendommen Lars Hilles gate 32, kjent som Media City Bergen, har et bruttoareal på ca. 45.000 kvadratmeter. Blant leietakerne er NRK, TV2, Bergens Tidende, BA og Universitetet i Bergen.

– Utleiegrad som forventet

Daglig leder i Lars Hilles gate 30 AS, Sturla Mikael Hjelmervik, som også er leder for Entra i Bergen, sier at ikke kommenterer direkte utleiegrad. Han opplyser imidlertid at utleiegrad i Lars Hilles gate 30 «er som forventet».

– Entra har fra åpning av bygget hatt en klar strategi for leietakersammensetning i bygget, og dette har vi opprettholdt, sier han.

Hva forventer dere fremover?

– Interessen for ledige arealer er stor, og Entra har flere konkrete løpende prosesser, svarer Hjelmervik.

Kjøpte naboeiendom

Entra eier også Lars Hilles gate 25, som ligger på de andre siden av gaten i forhold til Media City Bergen. Selskapet kjøpte tomten for 53 millioner kroner i 2016. Selger var Skibenes-familien, som driver med shipping.

I mars i fjor bestilte Opus Bergen oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten for denne eiendommen. Formålet med planinitiativet er å utvikle det ubebygde planområdet – i dag benyttet til overflateparkering – til kontor og næringsformål samt utadrettet virksomhet på gateplan.

– Planlagt bebyggelse skal fungere som en utvidet del av Media City Bergen-bygget (MCB), som ligger tvers over gaten. MCB har vært en suksess, og behøver mer areal å vokse inn i, derfor er det veldig positivt med et nytt bygg som kan supplere MCB med nye arealer rett over gaten. Dette prosjektet vil sammen med MCB bidra til å skape en levende byakse, skrev Opus Bergen i henvendelsen til PBE.

Endret fasadeuttrykket

Det var i forkant avholdt en lokal arkitektkonkurranse (parallelloppdrag), som b+b arkitekter vant. I planinitiativet ble det skissert en bygningsmasse i 5-8 etasjer med et samlet bruksareal på 8.500 kvadratmeter.

Etatens planforum anbefalte oppstart av planarbeid, men konkluderte med at prosjektet må bearbeides, samt at «høydene må ned». Siden er høyde mot både Lars Hilles gate og Nygårdsgaten redusert med én etasje. I tillegg er faseuttrykket endret.

Sturla Mikael Hjelmervik i Entra ønsker ikke å si noe om arealet annet enn at «samlet areal i Lars Hilles gate 25 er ikke klart før tomten er ferdig regulert».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Prisdryss i Bergen

Nyheter / søndag 29. november 2020

Bruker 415 mill på gammel skole

Nyheter / lørdag 28. november 2020

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Nyheter / fredag 27. november 2020

Denne eiendommen ga Sparebanken Vest en gevinst på 380 millioner

Nyheter / torsdag 26. november 2020

Disse Bergenseiendommene er nå i spill

Nyheter / onsdag 25. november 2020

Bergen huser 18 av Norges 200 største eiendomsselskaper

Nyheter / mandag 23. november 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no