Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TEAMET: Anne Mette Fotland (t.v.) Fredrik Øimoen Andersen, Eirik Andre Skage (sittende) og Tine Lekven Johansen utgjør teamet i den nye meglere, Himla. (Foto: Himla)

Mener mange meglere jobber himla ineffektivt

Meglersjef i det nyetablerte meglerforetaket Himla, Tine Lekven Johansen, mener mange meglerforetak i dag driver svært lite effektivt.

Torgeir Hågøy

onsdag 14. februar 2018 7:43 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

– En normalt god megler har gjerne en tilslagsprosent på 25 prosent av de befaringene vedkommende går på. Man bruker dermed utrolig mye tid på befaringer som man ikke får og denne tidsbruken er det de som blir kunder som faktisk må betaler for, sier Tine Lekven Johansen, som er leder for den nyetablerte billigmegleren Himla.

Redusert tidsbruk
Det er Fana Sparebank Eiendom som står bak det nye meglerselskapet. Himla tilbyr boligsalg til en fastpris for boligsalget på 30.000 kroner. Dette kan de altså gjøre fordi de reduserer tidsbruken, blant annet ved å ikke gå på befaring før de har fått salgsoppdraget.
– Dette er et av elementene som gjør at vi kan redusere prisen, sier Lekven Johansen.
Hun forteller at de har jobbet med konseptet i over et år og at de har snudd hver stein for å gjøre meglertjenesten så billig som mulig.
– Vi hadde en strategisamling hvor vi snakket om digitalisering og hva som skjer i eiendomsbransjen. Det er ingen tvil om at bransjen har blitt mer og mer digitalisert, men lite av det som har skjedd har kommet kundene til gode. Vi begynte derfor å se på hvordan vi kunne redusere tidsbruken, uten at det skulle gå ut over kvaliteten på meglertjenestene, og samtidig ha mer tid igjen til det enkelte oppdrag, sier Lekven.
Resonnementet til banken var at dersom de kunne redusere tidsbruken betydelig, så var det også noe som skulle komme kundene til gode.

Trenger ikke prosa
Lekven Johansen tror imidlertid at det også i fremtiden vil være behov for meglere som tilbyr mer fullsortiment meglertjenester.
– Jeg tror man i større grad vil se en todeling av markedet. Man vil få flere slike meglere som Himla, hvor man tilbyr det nødvendige til en fast pris. Dette er en meglertjeneste som passer fint for de som selger normale leiligheter, hvor man for eksempel ikke trenger prosa om hvilke følelser man får når man kommer inn i gangen i leiligheten, sier Lekven Johansen, som kommer med et lite stikk til egen bransje.
I tillegg vil man ha segmentet for eneboliger og mer eksklusive boliger.
– Her vil det fortsatt være behov for en utvidet meglertjeneste, sier Lekven Johansen.

Må tilby noe mer
Fana Sparebank Eiendom har dermed ingen planer om å legge ned sin allerede eksisterende boligmegler til fordel for nyvinningen.
– De meglerne som legger seg i midten, det vil si de som nærmer seg et lavpriskonsept, men som fortsatt tar seg godt betalt for dette, tror jeg vil slite mer i fremtiden. De som vil klare seg tror jeg er de som tar lavpriskonseptet på alvor, samt de som innser at for å kunne ta seg godt betalt, så må de tilby noe mer. En ekstraservice med tettere og mer oppfølging av kundene, sier Lekven Johansen.

(Visited 1 065 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no