Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STRATEGISK INVESTERING: Dette er en langsiktig strategisk investering for oss, uttaler Henrik A. Lund i Midgard Gruppen etter kjøpet av Simonsviken Næringspark.

Midgard Gruppen har kjøpt Simonsviken Næringspark

– Det er litt vemodig å selge, men det er dyktige folk som nå har tatt over rattet, sier Tom Haukedal.

Tore Årdal

tirsdag 7. desember 2021 21:46 (Oppdatert 14. februar 2022 12:29 )

Simonsviken næringspark ligger på Laksevåg 5 minutter fra Bergen sentrum. Næringsparken består av over 45.000 kvadratmeter industri- og lagerlokaler og i overkant av 2.100 kvadratmeter kontorlokaler.

Opprinnelig var dette en industrieiendom, men etter en omfattende rivings- og restruktureringsprosess fremstår eiendommen i dag som en attraktiv næringspark, som fremdeles har et stort utviklingspotensial.

Les også: Den Nationale Scene flytter til Simonsviken Næringspark

Simonsviken Næringspark har vært eid av Tom Haukedal, Rune Svendsen og familien Westfal-Larsen, men nå har de altså valgt å selge.

– Ja, det er riktig. Det kom en henvendelse fra Midgard Gruppen, og da valgte vi kollektivt å si ja til salg, sier Tom Haukedal.

Han har jobbet eiendommen siden 2007, da de forsøkte å kjøpe eiendommen, noe de lyktes med i 2009. Siden har den gått gjennom en betydelig utvikling.

Hvordan opplever du å selge etter å ha jobbet så mye med denne eiendommen?

– Det er klart jeg synes det er litt vemodig. Men jeg har jobbet 24/7 med eiendommen siden 2007, og har nå kommet opp i en alder der det kan være greit å selge. Samtidig er det veldig flinke folk med en solid organisasjon som nå har tatt over rattet, så jeg er ikke i tvil om at dette går bra, svarer Haukedal.

Hva skal du gjøre nå?

– Først skal jeg senke skuldrene og ta en lang og god juleferie. Etter dette har jeg mange baller i luften, så jeg kommer ikke til å kjede meg, sier Haukedal.

Les også: Midgard Gruppen fikk nesten 300 millioner på bunnlinjen

Partene er enige om å ikke oppgi salgssummen. Regnskapet for 2020 viser leieinntekter på 38,0 millioner kroner mot 34,0 millioner året før. Resultat før skatt endte på 13,4 millioner (9,3 millioner i 2019).

Transaksjonen ble gjennomført uten megler.

I en e-post til Estate Nyheter Vest skriver Henrik A. Lund i Midgard Gruppen at «dette er en langsiktig strategisk investering for oss».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Går til DARK fra Asplan Viak

Nyheter / mandag 23. mai 2022

– Det kan knapt bli mange nok nye boliger i sentrum

Nyheter / torsdag 19. mai 2022

Gikk fra Opus til Bonava

Nyheter / onsdag 18. mai 2022

Herman Friele inn i styret i Citybox

Nyheter / fredag 13. mai 2022

Boligprosjekt inngår i kunstutstilling

Nyheter / torsdag 12. mai 2022

Backer kjøpte kombieiendom på Midtun

Nyheter / onsdag 11. mai 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no