Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Selskapet Eidsvåg Fabrikker AS er solgt. Tryg Forsikring, som var største eier, er en av de som stilte seg positiv til salg. (Foto: Torgeir Hågøy)

Minoritetseier ville ikke selge Eidsvåg Fabrikker

BERGEN: En av minoritetseierne av Eidsvåg Fabrikker ønsket ikke å selge, og mener selv at de ble satt på sidelinjen uten mulighet for å påvirke prosessen.

Torgeir Hågøy

tirsdag 23. august 2016 5:00 (Oppdatert 28. februar 2018 10:13 )

– Prosessen ble kjørt helt uten at vi som minoritetseiere fikk mulighet til å påvirke, innsyn i eller deltakelse i beslutninger som omhandlet salget, sier Jørgen C. M. Urdahl.

Bærer preg av hastverk
Sammen med sine søsken eide Urdahl rundt 28 prosent av selskapet Eidsvåg Fabrikker. Familien har vært involvert i selskapet siden 20-tallet, da Urdahls bestefar jobbet der. Etterhvert begynte han også å kjøpe opp eierandeler i selskapet. Nevnte bestefar er også bestefar til eierne bak nest største aksjonær, Vollane Invest AS, som eies av Fjelldal-familien. Disse stilte seg forøvrig bak beslutningen om å selge selskapet.
– Vårt syn er at den valgte strategien for salget bærer preg av hastverk og ingen forberedelse av selskapet og strukturen i selskapet før realisering av eiendelene. Resultatet er, ut fra vårt syn, dessverre at salget ble gjennomført til lavere verdier enn aksjonærene ville kunne ha oppnådd ved en bedre gjennomføring av realisasjonen. Utover dette har vi ingen kommentar til saken, sier Urdahl i en knapp kommentar til EstateVest.

Rettssak
Det har i hovedsak vært fire eiere av Eidsvåg Fabrikker. Den største har vært Tryg Forsikring med sine 27,67 prosent. De tre andre eierne har vært Vollane Invest, Magda Müller Mowinkels Legat og Urdahl-familiene gjennom flere mindre selskaper. Tre av eierne i fjor høst ble enige om at de ønsket å selge, men Urdahl-familien var altså uenige og ønsket å videreutvikle selskapet.
I henhold til sak i Bergen tingrett gikk de derfor til sak mot de andre eierne, hvor de ønsket å stanse eller i det minste utsette salget. De krevde i første omgang en midlertidig forføyning for å stoppe salgsprosessen midlertidig. De lyktes ikke med dette, og salget ble dermed gjennomført.

Avdramatiserer salget

Pål Rosendahl fra Tryg Forsikring, som i en årrekke har vært den største eieren av Eidsvåg Fabrikker, avdramatiserer det hele. Han poengterer at også de har vært langsiktige eiere av eiendommen, men at tiden nå var moden for et salg.
– Både vi og Magda Müller Mowinkels Legat har vært eier av Eidsvåg Fabrikker siden 50-tallet, og Tryg Forsikring har vært største eier siden 1956. Siden den tid har selskapet blant annet avviklet tekstilvirksomheten og satset på eiendom og utvikling av disse, sier Rosendahl.

Løpende strategiprosesser
Han forteller at de har hatt løpende strategiprosesser i styret, og at flertallet etterhvert i denne prosessen kom frem til at andre ville være bedre egnet til å utvikle selskapet videre.
– Dette var ut fra en vurdering av sannsynlighet for tilstrekkelig tilgjengelig kapital, kompetanse og kapasitet, sier Rosendahl, som legger til at alle aksjonærene ble orientert om dette og ble invitert inn i prosessen som ble igangsatt.
– En klar majoritet var da enige om at et salg var det rette alternativet. Urdahl-familien valgte å ikke delta i salgsprosessen, men motsatte seg vedtakene ved å stevne selskapet, uten at de nådde frem med dette, sier Rosendahl.
Han legger til at det i etterkant av dette ble inngått avtaler som ledet frem til salget av selskapet.
– Vi har også stor tro på at de nye eierne vil kunne videreutvikle selskapet på en god måte, og vi ønsker dem lykke til med det, sier Rosendahl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Eiendomsinvestorene kaster seg over sentrum

Nyheter / onsdag 29. januar 2020

Anbefaler å droppe kjøp i Nøstegaten

Nyheter / mandag 27. januar 2020

Vil ruste opp Rådhuskvartalet

Nyheter / søndag 26. januar 2020

OBOS selger 62 utleieleiligheter

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nytt treff for de unge i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Ny sjef i Norconsult i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no