Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Næringseiendommer i Bergen fremstår som stadig mer attrative for investorene. Foto: Shutterstock.

Mot ny rekord i Bergen

Det går mot ny rekord i transaksjonsmarkedet i Bergen.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 5. november 2018 12:52 (Oppdatert 12. april 2019 16:15)

Det skriver DNB Næringsmegling i deres markedsrapport for andre halvår. DNB-analytikerne har så langt i år talt opp 20 transaksjoner på over 50 millioner kroner i Bergen med en samlet verdi på 7,7 milliarder kroner. «Bare hittil i år er vi på det nest høyeste volumet målt i Bergen noensinne. Vår prognose er at vi vil kunne nå 9-10 milliarder kroner for året 2018, hvilket i så tilfelle vil være rekord i Bergenssammenheng», skriver DNB Næringsmegling i rapporten. I 2016 var omsetningen av næringseiendom i Bergen på 9,1 milliarder kroner.

Ifølge DNB Næringsmegling er prime yield i Bergen-markedet nå 4,50 prosent, mens såkalt normalyield er 6,25 prosent. Begge er ned et kvart prosentpoeng siden sist markedsrapport i våres.

«Vi tror attraktiviteten til Bergensmarkedet vil vedvare. Stadig flere aktører i bransjen må kjøpe eiendom utenfor Oslo for å nå sine vekstambisjoner, og med forventning til fortsatt leieprisvekst og nedadgående ledighet vil Bergen fremstå attraktivt for mange. Dette bekreftet også vår investorundersøkelse tidligere i år, hvor 65 prosent av investorene hadde Bergen som sitt førstevalg for investeringer utenfor Osloområdet», skriver næringsmegleren om transaksjonsmarkedet i Bergen.

Samtidig melder DNB Næringsmegling om et fall i kontorledigheten i Bergen-området for tredje halvår på rad. Nå står 8,1 prosent av kontorarealet ledig, og næringsmegleren spår oppgang i leieprisene. «Vi forventer at leieprisene skal videre opp for Bergensområdet, hvor vi tror den sterkeste veksten fremover vil være i toppsegmentet. Det har blitt en større aksept for å betale mer for de dyreste lokalene, og presset på topplokalene vil øke ytterligere i takt med at det tilbys for lite i dette segmentet. I følge arealstatistikk er det signert over 20 leiekontrakter i sentrum de siste 12 måneder over 2750 kroner per kvadratmeter i Bergen Sentrum, hvor flere av disse er over 3000 kroner per kvadratmeter. Denne utviklingen tror vi bare vil forsterkes fremover, og at vi vil se større differensiering i leienivåene», skriver DNB Næringsmegling.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Adolfsen-brødrene posisjonerer seg i Arna

Nyheter / mandag 15. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no