Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PÅ EGNE BEIN: Malling & Co har trukket seg ut av Stavanger. Selskapets fire ansatte i oljebyen fortsetter i selskapet Multum Næringsmegling.

Muligheter i Stavanger

Solen har ikke gått ned over Stavanger, selv om leiemarkedet i byen er noe rufsete. Faktisk byr dagens markedssituasjon på muligheter. Det mener en av byens største eiendomsaktører.

Torgeir Hågøy

torsdag 4. juni 2015 9:10 (Oppdatert 19. februar 2018 11:28 )

– For noen er dagens situasjon en trussel. For andre er det en mulighet, sier eiendomsdirektør hos Smedvig Eiendom, Jostein Kalsheim..

Selskapet har det Kalsheim beskriver som en ”solid kapitalbase”, noe som gjør dem i stand til å se muligheter når andre har nok med å holde hodet over vannet.
– Ja, vi kan komme til å gjøre noen grep. Det ville i alle fall være naturlig, sier Kalsheim som legger til at det sjelden er lurt å kjøpe eiendommer når de er på topp.
– Fra nå og fremover tror vi at det kan dukke opp noen muligheter, både i Stavanger og andre steder, sier han.

Anstrengt for noen

Selskapet har en eiendomsportefølje på 130.000 kvadratmeter og ifølge Kalsheim har de en kontrollert utleieprofil.
– For vår del er situasjonen ganske behagelig, sier Kalsheim.
– Det er selvfølgelig en sensitivitet i markedet, men vi har en differensiert portefølje. Nøyaktig ledighet går vi ikke ut med, men den er lav, sier han.
Situasjonen han beskriver står dermed i stor kontrast til den situasjonen vi nesten daglig leser om i media. Stavanger-markedet omtales som sønderskutt av fallende oljeaktivitet. Både arbeidsledigheten og arealledigheten er på vei opp, samtidig som omsetningen av boliger stuper.
– Selv om vi har det greit, så er det nok slik at for en del er situasjonen anstrengt. Dersom dagens situasjon vedvarer, så vil nok den generelle ledigheten i Stavanger fortsette å øke, sier Kalsheim.

Gjør et hopp

Eiendomsmegler 1 næring sin markedsundersøkelse for våren 2015 sier at ledigheten innen næringseiendom er på 4,9 prosent, noe som er økning på nærmere 15 prosent fra 2014.
Innenfor kontor har ledigheten økt fra 8,0 prosent i 2014 til 9,7 prosent i år. Ledigheten er størst i eldre kontoreiendommer på Forus, og økningen er merkbar fra etablerte bedrifter som fristiller kontorareal. Leieprisene for kontor er også hardt presset, spesielt i enkelte segmenter og områder, og det er en liten nedgang i leieprisene på noen eiendommer.
For kombinasjonseiendommer er det fortsatt lav ledighet og god etterspørsel. Det samme gjelder for forretnings- og butikkeiendommer.

Les også:
Media er for negative om stavangermarkedet

17 fotballbaner står tomme

Tror på transaksjonsopptur på Vestlandet

Flere tvinges til fremleie

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no