Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TØFFERE: Markedet for næringseiendom har utviklet seg negativt og HUSgruppen har sett seg nødt til å nedbemanne. F.v. daglig leder i BYHUS, Walter Norstrand, daglig leder i Innomhus, Bjarte Vevatne, Adm.dir i HUS Gruppen AS Gunnar Størksen og daglig leder i NæringsHUS, John Matland. (Foto: Hus Gruppen)

– Næringseiendomsmarkedet har skrumpet betydelig inn

HUSgruppen har hatt en god utvikling i 2016 og 2017, men i ett segment møter de betydelig med motstand.

Torgeir Hågøy

tirsdag 10. oktober 2017 23:14 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– Innen tradisjonell byggmestervirksomhet er etterspørsel etter nye boliger god. Også rehabiliteringsmarkedet er godt og dette ser ut til å fortsette videre i de kommende år, sier administrerende direktør i HUSgruppen, Gunnar Størksen.
Innen systeminnredning og innvendige tømrer- og snekkerarbeider er imidlertid utfordringene større. Innomhus AS, som er det av gruppens selskaper som konsentrerer seg om denne typen arbeid, hadde i 2016 en omsetning på 200 millioner kroner, noe som var all time high.
– Utover i 2017 er markedet for nye kontorbygg og hoteller skrumpet betydelig inn som følge av en generell nedgang i Bergen og Stavanger, de to byene vi er etablert i, sier Størksen.

Har nedbemannet
I Bergen har de derfor måttet tilpasse organisasjonen i henhold til de reduserte markedsforhold for Innomhus AS, noe som har resultert i at de har redusert staben med 12,5 årsverk. Selskapet teller nå cirka 70 fast ansatte medarbeidere.
– Selskapet er nå tilpasset de rådende markedsutsikter, og vi ser for oss en stabil situasjon fremover hvor tiltakene har gjort oss mer konkurransedyktige i kampen om de oppdrag som tilbys, skriver selskapet i en melding.
I ROT – markedet for næringsbygg har vårt re-etablerte selskap NæringsHUS AS gjennomført sitt første store prosjekt på cirka 45 millioner kroner, og behovet for profesjonell rådgivning, prosjektledelse og gjennomføring vil holde seg godt de kommende år.

Tror på 350 millioner
Innenfor boligutvikling, som er samlet i HUS Eiendom AS, har markedet
vært godt. Også i selskapet Townhouse AS er de i gang med bygging av et mellomstort leilighetsprosjekt i Dyrhaugen på Skjold. De har også et prosjekt på cirka 24 leiligheter under utvikling på Minde, og markedet for eneboliger og flermannsboliger i tre har jevn etterspørsel.
– Oppsummert ser vi lyst på fremtiden for selskapene i gruppen, og samlet regner vi med å nå et årlig omsetningsnivå på 350 millioner kroner når boligomsetning tas med, skriver selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no