Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BORTE: Cecilie van der Heid (nr. 2 fra venstre) og Anette Haaland (nr. 3 fra venstre) er ikke lenger en del av Fana Sparebank Næringsmegling. Tine Lekven Johansen (t.v.) og Thor Torgersen fortsetter som henholdsvis faglig leder og leder av avdelingen. (Foto: Torgeir Hågøy)

Næringsmegler halverer
staben etter inntektsfall

Fana Sparebank Næringsmegling reduserer staben med to på grunn av sviktende inntekter.

Torgeir Hågøy

mandag 20. april 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:29 )

– Omsetningen på næringsmegling har falt. Vi har derfor valgt å gjøre noen interne omorganiseringer som gjør at vi kommer til å bruke mindre penger på næringsmegling i en periode fremover, sier administrerende direktør i Fana Sparebank Eiendom, Gerhard Lygre.

– Kommer til å vedvare

De interne omstruktureringene handler om at en av næringsmeglerne, Cecilie van der Heide, går tilbake til boligmegling hvor hun var før hun begynte med næringsmegling. Anette Haaland har fått samme tilbudet, men har valgt å takke nei til dette. Hun er derfor i tenkeboksen i forhold til hva hun kommer til å gjøre fremover.
– Markedet er tyngre og spesielt på utleie opplever vi at det er mye ledig og at det er relativt få som velger å flytte på seg. Vi tror dette er en situasjon som kommer til å vedvare, sier Lygre.
Thor Torgersen, som har ledet avdelingen, fortsetter med støtte fra per Chr. Lønning og Tine Lekven Johansen som er faglig leder.

Skal finne seg selv

Lygre påpeker at dette ikke er et signal om at de ikke kommer til å satse på næringsmegling fremover.
– Men vi samler oss litt og ser på konsept og strategi, før vi gir gass igjen, sier Lygre.
Fana Sparebank Eiendoms næringsmeglings-avdeling ble etablert i 2005. De var da et friskt pust i markedet i Bergen. De annonserte hyppig på finn.no, noe flere av de andre næringsmeglerne i følge Lygre ikke gjorde. Etter hvert begynte mange av de andre meglerne også å gjøre dette, og etter hvert har Fana Sparebank Næringsmegling denne tydelige posisjon.
– Vi fremsto i denne perioden som både synlige og tydelige. Nå har andre tatt denne posisjonen uten at vi helt har klart å finne en ny og god posisjon. Det skal vi nå bruke litt tid på å gjøre, og så skal vi komme tilbake, sier Lygre.

Les også:
Her får du ett år gratis

95.000 m2 ledig i 15 bygg

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no