Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FAMILIEBOLIGER: Opphus AS skal legge til rette for moderne familieboliger i det aktuelle området. Illustrasjon: TAG Arkitekter

Nærmer seg 28 familieboliger på Paradis

Gjennom bebyggelsens utforming og plassering ønsker Opphus AS å skape et trygt og barnevennlig felles gårdsrom.

Tore Årdal

onsdag 8. juni 2022 13:22 (Oppdatert 4. juli 2022 0:36 )

I mars 2019 skrev Estate Nyheter Vest at Opphus AS ønsker å legge til rette for etablering av familieboliger med næringsareal i første etasje ved bybanestoppet på Paradis.

Etter offentlig ettersyn er det gjort endringer i forslaget. Etter Plan- og bygningsetatens vurdering kan en ny høring begrenses til berørte parter, og må ikke gjennomføres som ordinært offentlig ettersyn. Etaten ber partene begrense en eventuell uttalelse / merknad til de konkrete endringene, «da tidligere innkomne uttalelser og merknader fremdeles vil følge saken til politisk behandling».

– Det er ønskelig å legge til rette for moderne familieboliger i det aktuelle området. Planområdet er godt egnet til bolig. Det er korte avstander til de fleste servicefunksjoner og en finner store og kvalitetsrike friluftsområder like mot øst, skriver TAG Arkitekter i planinitiativet, som omfatter 28 boenheter.

Ved hjelp av bebyggelsens utforming og plassering skal det skapes et trygt og barnevennlig felles gårdsrom med tilfredsstillende sol- og støyforhold. Gårdsrommet defineres av en åpen karré og inviterer forbipasserende inn til en urban og grønn oase mellom bebyggelsen.

Planområdet er i hovedsak uregulert

– Paradis sentrum med bybanestopp er under storstilt endring fra store villaer og et større trafikalt kryssområde til et vitalt sentrumsområde med kvartalsstruktur og sentrumsgater. Det er en politisk ønsket strategi å fortette rundt bybanestopp og i områder med høy tetthet av offentlig og privat service, påpeker arkitektselskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no