Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NYTT KONSEPT: Odd Soltvedt, Christer Nesttun, Joachim Barsnes og Thomas Taklo står bak det nyåpnede coworkingstedet Tower Bergen. (Foto: Stine Kolaas Nash)

Ny coworking-aktør med ambisjoner

Nylig åpnet de coworking-stedet Tower midt i Bergen sentrum. Går det som disse fire håper er dette bare det første av mange lignende kontorer.

Torgeir Hågøy

onsdag 13. juni 2018 10:45 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

GODE KVALITETER: Det er lagt gode kvaliteter i innredningen. Dette arbeidet er utført av Reklamekollektivtet sammen med interiørarkitektene i Tønder. (Foto: Stine Kolaas Nash)

– Vi skal gå forsiktig frem, men vi har veldig tro på konseptet og har ambisjoner om flere slike konsepter. Først og fremst i Bergen, men så også andre byer i Norge, sier daglig leder for Tower Bergen, Christer Nesttun. 

Totalrenovert
Tower er siste coworking-tilskuddet i Bergen. Kontoret er i øvre sjikt når det gjelder kvaliteter og design, noe som for øvri

g er utført av Reklamekollektivet i samarbeidet med interiørarkitektene i det lokale interiørarkitektfirmaet Tønder. 
Bak Tower står eiendomsselskapet Bergensgruppen hvor Christer Nesttun, 
Odd Soltvedt, Joachim Barsnes, Thomas Taklo og det trondheimsbaserte selskapet Stiftsstaden er en del av laget. Sammen har de brukt et år på å pusse opp lokalene. 
– Med kjøp av seksjonen og renovering av lokalene har vi nok brukt nesten 20 millioner kroner på prosjektet så langt. Det ble litt mer enn vi hadde tenkt, men samtidig er det gjort grundig. Vi er utrolig fornøyd med resultatet, sier Nesttun, om coworkingstedet som ligger i syvende etasje i Christian Michelsensgate 1-3.

Fylt opp i løpet av et halvt år
Som andre lignende coworkingkonsepter tilbyd de både faste kontorplasser og medlemsbaserte leiemodeller, hvor man for eksempel kan betale kun for et medlemskap og slik få tilgang til en pult og et fellesskap.
– Alle kontorene er leid ut. Av medlemskapene har vi nå tegnet rundt 25 prosent av det vi trenger, og vi håper at når vi når budsjett er det cirka 60 – 70 personer som totalt er en del av miljøet. Etterspørselen er god, så vi har en ambisjon å nå målet i løpet av et halvt års tid, sier Nesttun. 
Det er en kjensgjerning at mange av coworkingstedene i hovedstaden har slitt med å tjene penger. Det som har vært oppskriften for flere har vært å være vert for ulike arrangementer, som de så tjener penger på. Nesttun sier at de også kommer til å utvikle seg i den retning, men påpeker samtidig at mye avhenger av leien man betaler for lokalene. 
– I og med at vi eier etasjen vi bruker selv har vi god kontroll på den biten. Det gjør det enklere for oss å få dette til, sier Nesttun. 

MODERNE: Det er også laget et eget podcast-rom. (Stine Kolaas Nash)

Vurderer flere utvidelser
Han forteller at de ser på coworkingstedet i Christian Michelsensgate som et testprosjekt og at dersom det fungerer slik de håper så er ambisjonen en rekke lignende steder i flere av landets største byer. 
– Vi er allerede i dialog om et nytt sted i Bergen, men det er for tidlig å si noe om hvor og når. Det vi imidlertid anser som viktig er å være tett på der folk bor. Vi vurderer også andre byer, for eksempel Oslo. Når det blir aktuelt med en utvidelse er imidlertid for tidlig å si. Nå skal vi først og fremst konsentrere oss om å fylle opp Tower Bergen og gjøre det til en suksess, sier Nesttun. 

(Visited 905 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no