Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NISJESELSKAP: Arne Christian Landsvik sier at advokatfirmaet skal være et nisjeselskap som bistår både i utviklingsprosesser, transaksjoner og generell rådgivning.

Nytt advokatfirma spisser seg mot plan- og bygningsrett

– Det er kun vi som er rendyrket på plan- og bygningsrett i Bergen, sier Arne Christian Landsvik i Advokatfirmaet Landsvik & Larsen.

Tore Årdal

søndag 20. desember 2020 23:44 (Oppdatert 17. januar 2021 17:39 )

Firmaet er etablert av Arne Christian Landsvik og Kari Seglem Larsen, begge med lang erfaring fra plan- og bygningsrett, sist som advokater i A/STAB. De har også ansatt Ragnhild Hus Fagerbakke fra samme firma, og er i prosess med å ansette flere.

– Vi har lenge sett en økende trend på området vi kaller myndighetsrisiko. Eiendomsutvikling av natur er forbundet med risiko tilknyttet nødvendige offentlige tillatelser, og vi ser at stadig flere som søker bistand og er oppmerksomme på rammene for offentlig myndighetsutøvelse innenfor eiendomsbransjen. Det er ofte store verdier som er gjenstand for offentlige tillatelser, slik at det er viktig for eiendomsutviklere å håndtere slike prosesser på best mulig måte, sier styrets leder Arne Christian Landsvik.

De ønsket derfor å etablere det eneste rendyrkede advokatfirmaet på Vestlandet innen plan- og bygningsrett for å kunne bistå aktører innenfor eiendomsbransjen, både innenfor bolig- og næringseiendom, og også innenfor markedet for energi- og infrastruktur.

Erfarent team

– Ved å tilby et erfarent, mangfoldig og dedikert miljø har vi som mål og etablere oss som et nisjeselskap som bistår både i utviklingsprosesser, transaksjoner og generell rådgivning innenfor de offentlige prosessene i eiendomsbransjen, sier Landsvik.

– Utvikling av eiendom er i bunn og grunn juss, slik at man i eiendomsutviklingsprosesser bør få inn juridisk ekspertise så tidlig som mulig.

Eksempelvis kan planprosesser ofte pågå mye lengre enn hva man forutså, og ofte ender det opp med en reguleringsplan som aldri blir realisert på grunn manglende lønnsomhet.

Ifølge Landsvik er resultatet i slike prosesser ofte gitt på forhånd på grunn av overordnende føringer, for eksempel tilknyttet rekkefølgekrav.

– Det kan derfor lønne seg å bruke mer ressurser i en innledende faser for å redusere den økonomiske risikoen i slike prosesser, mener han.

Transaksjoner

Landsvik & Larsen er også involvert i en rekke transaksjoner både tilknyttet tomtekjøp og kjøp av eksisterende bygninger «hvor man ser at de plan- og bygningsrettslige sidene ofte har avgjørende betydning for hvilken fremtidig avkastning kjøper kan oppnå».

– I tillegg bistår vi i en rekke byggesaksprosesser, særlig bruksendringer av eksisterende næringsbygg og ulovlighetsoppfølgning. I dagens marked ser vi et økende behov for lokaler tilpasset leietakere for eksempel innenfor helsetjenester. Ved innføringen av ny arealdel til kommuneplanen i Bergen, samt stadig økende tekniske krav, har kompleksiteten særlig i bruksendringssaker bare økt, sier Landsvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her kan det komme 22 boliger

Nyheter / søndag 17. januar 2021

Sykehusbygg blir boliger

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Ny markedssjef i Vestenfjeldske: – Tror flere vil søke mot Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Reitan kjøper to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 14. januar 2021

Midgard Gruppen blar opp 71,8 millioner for 3 leiegårder

Nyheter / tirsdag 12. januar 2021

Toma ansetter i Bergen

Nyheter / tirsdag 12. januar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no