Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Ifølge DNB Næringsmegling står prisen i stil med eiendommens unike kvaliteter.

OBOS solgte «en perle av et bygg»

- Kjøttbasaren er et ikonisk bygg i Bergen sentrum som vi er veldig stolte av å få inn i porteføljen vår, sier Ivar Gjærum hos kjøperen Birkebeiner Eiendom AS.

Tore Årdal

mandag 7. januar 2019 13:47 (Oppdatert 12. april 2019 16:16)

OBOS Forretningsbygg selger Kjøttbasaren i Bergen sentrum etter å ha vært eier siden 1999. Det var Vestlandske Salgslag som hadde fornyet Basaren i 1997, og OBOS eide den noen år sammen med salgslaget før de solgte seg ut.

Virksomheten i Basaren er gradvis endret fra salg av delikatesser i mindre salgsboder til å bli et ledende restauranthus i Bergen. Eiendommen er fredet, og OBOS har i sin eiertid lagt ned betydelige ressurser i å ta vare på og oppgradere eiendommen.

– For oss er dette en langsiktig investering, knyttet opp mot restaurant og service som vi liker godt. Vi er også veldig fornøyd med leietakerne og leietakermiksen, sier Ivar Gjærum i Birkebeiner Eiendom AS, som kjøpte eiendommen fra OBOS.

Birkebeiner Eiendom AS er en del av Realforum-konsernet, som har vært en aktiv eier og har jobbet med eiendomsutvikling og forvaltning av eiendommer – inklusive flere historiske bygg – i Bergen sentrum siden 1989. Konsernet har nå ca 200.000 kvadratmeter i porteføljen, hovedsakelig i Bergen sentrum, men også i Stavanger og Haugesund.

Kjøttbasaren inneholder per i dag Egon Restaurant, Restaurant 1877, Starbucks og Biblioteket Bar, og om ikke lenge åpner Bien Basar Restaurant opp i de tidligere lokalene til Rivelsrud & co.

– Vi har stort tro på at Bien Basar skal bli et bra sted og en populær restaurant i Bergen, sier Gjærum.

Partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre salgssummen. DNB Næringsmegling har vært OBOS sin rådgiver ved salget.

– En transaksjon som dette, gir en sjelden anledning til å skaffe seg en perle av en eiendom i Bergen. Selv om prisen er konfidensiell mellom partene, er vi godt fornøyd med prisen, som står i stil med eiendommens unike kvaliteter, sier direktør Aleksander Olsbø Rye i DNB Næringsmegling.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bystyret vedtok arkitekturstrategi

Nyheter / fredag 21. juni 2019

Ny landskapsarkitekt i byen

Nyheter / torsdag 20. juni 2019

Her kommer badeanlegg og brannstasjon

Nyheter / onsdag 19. juni 2019

Vurderer boligprosjekt her

Nyheter / tirsdag 18. juni 2019

Her vil finansmann bygge 40 boliger

Nyheter / mandag 17. juni 2019

Verdens første bærekraftige kanalby

Nyheter / fredag 14. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no