Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Hans Martin Moxnes i EBA Vestenfjeldske tror noe av årsaken til at det er færre konkurser på Vestlandet har å gjøre med at (Foto: Torgeir Hågøy)

Offentlig byggherre ville ha kritisk innlegg slettet

Fokus på negative erfaringer med utenlandsk prosjektering og bygging falt i dårlig jord hos en offentlig byggherre, som ville ha et foredrag fjernet fra programmet på gårsdagens Vestlandske Bygg- og anleggsdag.

Torgeir Hågøy

fredag 30. oktober 2015 7:05 (Oppdatert 19. februar 2018 11:25 )

– Jeg ble helt paff, sier direktør i EBA Vestenfjeldske, Hans Martin Moxnes.
Den 22. Vestlandske Bygg- og anleggsdagen gikk i går av stabelen i Bergen. 230 deltakere var påmeldt, noe som er rekordoppslutning for konferansen.

Uaktuelt å trekke foredrag

Ett av foredragene falt imidlertid ikke i spesielt god jord hos en offentlig byggherre. Moxnes stod nemlig selv bak foredraget Kontrakter fra h…… eller Bygg McBløff. Erfaringer med kulturforskjeller og utenlandsk prosjektering og bygging”. Da han tok kontakt med offentlige aktører for å få dem til å være med på konferansen fikk han klar beskjed om hva de tenkte om programmet.
– De ville ha innlegget trukket fra konferansen. For oss var det selvfølgelig helt uaktuelt å endre på programmet, sier Moxnes, som ikke vil ut med hvilke offentlig byggherre det er snakk om.

Får etterspill

Moxnes er imidlertid svært overrasket over at en offentlig byggherre viser så liten interesse for åpenhet rundt sine erfaringer med utenlandske kontrakter. Erfaringen med slike kontrakter viser nemlig at det ikke alltid går helt som man kanskje hadde tenkt. Det ferskeste eksempelet er kanskje erfaringene med det bulgarske elektrofirmaet Enemona som har jobbet med å bygge det nye barne- og ungdomssykehuset på Haukeland. Moxnes påpeker at Haukeland sykehus ikke er den offentlige byggherren som ville ha innlegget slettet.
– Det overrasket meg veldig at de ville ha dette dysset ned. Som en offentlig byggherre jobber de for våre skattepenger, og da må man kunne forvente at de er åpne og villige til å informere. Jeg kommer til å ta en runde på dette med styret, så får vi bli enige om hvordan vi skal håndtere dette videre, sier Moxnes, som legger til at han aldri før har opplevd noe lignende.

LES OGSÅ:
Økte med 1 mill om dagen i 2014

Økte inntektene med 200 millioner

Har ikke blitt bedre på noe

Bare én bergensadvokat inne blant de aller beste

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no