Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FOR SALG: Industrieiendommen i Skeievegen 76 er for salg.

Økte leieinntektene – legger eiendom ut for salg igjen

I desember 2016 var industrieiendommen med adresse Skeievegen 76 for salg, uten at de kom helt i mål. Nå har eierne økt leieinntektene ytterligere og lagt eiendommen ut for salg igjen. 

Torgeir Hågøy

tirsdag 20. mars 2018 9:00 (Oppdatert 13. juni 2018 10:48)

– Vi hadde god interesse, men vi kom ikke helt i mål, sier næringsmegler i WPS Næringsmegling, Fredrik Stenevik, som også var megler forrige gang eiendommen ble testet i markedet. 

Interessant eiendom med sentral plassering
Nå har Tertnes Holding som eier industrieiendommen på 36 mål lagt den ut for salg igjen.
– Dette er en interessant eiendom med sentral plassering og mange muligheter for videre utvikling. Det er ikke mange slike industrieiendommer tilgjengelig i Bergen. Vi selger derfor dersom markedet responderer godt, sier Jan Olav Jørgensen i Tertnes Holding.
Fra Tertnes Holding kjøpte eiendommen i slutten av 2014 er leieinntektene doblet og er i dag på 10,8 millioner kroner. Trekker man fra litt i eierkostnader og legger til grunn en yield på rundt 7, så får man en pris på rundt 140 millioner kroner. Bergen Eiendomsrådgivning gjorde ved forrige korsvei en verdivurdering av eiendommen. De kom da til at utviklingspotensialet hadde en tilleggsverdi på 44 millioner kroner og at samlet eiendomsverdi den gang var på 165 millioner kroner.

Fire faktorer
Hva eiendommen går for blir spennende å se, men Stenevik mener det er fire ting som gjør dette til et spennende og attraktivt investeringsobjekt.
– For det første har eiendommen lange leiekontrakter. De ble signert på ti år og det er nå ni år igjen av disse. Kommunen har også signalisert høyere utnyttelse, noe som betyr at det kan ligge til rette for inntil 15.000 nye kvadratmeter på tomten. Den er regulert til industriformål, samtidig som den ligger relativt tett på byen. Det er få eiendommer igjen med en slik regulering så nærme sentrum. Den siste og fjerde faktoren er godsterminalen. Dersom den blir lagt i dette området, så vil det bidra til at eiendommen øker sin attraktivitet betydelig, sier Stenevik, som forteller at de allerede har hatt flere henvendelser på eiendommen.
– Det har vært god respons, sier Stenevik.

(Visited 560 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

Nyheter / torsdag 21. mars 2019

– Investorene vil ha mer i Bergen

Nyheter / onsdag 20. mars 2019

Kontorledigheten faller videre

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Fikk nei til dette prosjektet

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Her kommer nesten 100 boliger

Nyheter / søndag 17. mars 2019

Milliardutbygging i skjærgården

Nyheter / torsdag 14. mars 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no