Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY MEDARBEIDER: Nancy Jøssang (t.v.) er veldig fornøyd med at Lene Loy har takket ja til å begynne hos Opus. (Foto: Opus)

Opus styrker seg på plan- og byggesaksjuss

Plansaker blir stadig mer krevende. Opus ansetter derfor en egen ekspert på plan- og byggesaksjuss.

Torgeir Hågøy

tirsdag 6. mars 2018 22:13 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

– Mange av våre kunder trenger juridisk bistand gjennom hele planprosessen. Vi er derfor veldig glade for at Lene Loy har takket ja til å ta steget fra Byrådsavdeling for byutvikling til oss, sier daglig leder i Opus, Nancy Jøssang i en artikkel på selskapets egne nettsider.

Aktiv bidragsyter
Loy er ifølge artikkelen en av de mest erfarne juristene i kommunen på dette fagfeltet, og har jobbet med strategisk rådgivning innen sentrale og viktige byutviklingsområder i en årrekke.
– Jeg forlater en spennende jobb i Byrådsavdelingen for byutvikling, der jeg har jobbet med plan- og bygningsrettslige problemstillinger i grenselandet mellom fag og politikk, sier Loy.
Hun har også lang erfaring fra fagetaten der hun som den eneste juristen hadde en stilling som var delt mellom både plan- og byggesaker. På denne siden av bordet har man ofte rollen som “portvokter”, hvor man skal passe på at innkommende planer er i henhold til forutbestemte premisser.
– På andre siden av bordet jobber man tettere på initiativtakeren, og får dermed større muligheter til å kunne bryne og foredle ideene før de presenteres for kommunen. Jeg gleder meg til å kunne være en aktiv bidragsyter i dette handlingsrommet, og har tro på at egne erfaringer kan gjøre meg til en god brobygger i dialogen mot kommunen, sier Loy.

Mer krevende
Loy forteller at med den nye fortettingsstrategien så vil det fremover bli mer komplisert å bygge.
– Kommunen vil derfor være avhengig av høy kompetanse fra de private aktørene for å få til prosesser med god driv og gjennomføringskraft. God byutvikling klarer vi bare å oppnå gjennom felles løft. I Opus øyner jeg muligheten til å kunne gjøre en større innsats for å styrke den juridiske siden i det offentlig-private samarbeidet i byplanleggingen, som både kan bidra til færre innsigelser og klager og dermed raskere prosesser, sier Loy.
For Jøssang er det viktig å bygge et så komplett og kompetent rådgivermiljø som mulig. Å få plass god juridisk kompetanse med plan- og byggesakserfaring har derfor lenge vært en ambisjon.
– Med Lene Loy på plass har vi tatt et viktig skritt i riktig retning. Hennes erfaring og kompetanse vil gjøre oss enda bedre i stand til å gi våre kunder de beste rådene. Det vil også være med å sikre gjennomførbarheten av de ulike planene og prosjektene, sier Jøssang i artikkelen.

(Visited 841 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

BOB satser på delingsøkonomi

Nyheter / tirsdag 11. desember 2018

Vil ha 45 millioner på Kokstad

Nyheter / mandag 10. desember 2018

Skal oppføre bygg på 8.000 kvm

Nyheter / fredag 7. desember 2018

Utvider Midtunbygget med 3.500 kvm

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no