Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

JOBB SOM NORMALT: Mette Svanes råder utbyggere og tiltakshavere til å jobbe mest mulig som normalt og sende inn materiale og saker til etaten.

Plan- og bygg prøver å holde hjulene i gang

Direktør Mette Svanes i Plan- og bygningsetaten regner med at produksjonen vil gå noe ned når de fleste jobber hjemmefra. Behov for eventuelt utsatte frister avtales i den enkelte sak.

Tore Årdal

torsdag 19. mars 2020 0:12 (Oppdatert 1. april 2020 23:37 )

– Vi er nå i en situasjon der de aller fleste av våre ansatte jobber hjemmefra. De som har behov for det, har tatt med ekstra skjerm fra kontoret, slik at de kan jobbe best mulig hjemmefra, sier direktør Mette Svanes i Plan- og bygningsetaten (PBE).

Ekspedisjonen i kundesenteret er stengt, men etaten besvarer henvendelser per telefon til kundesenteret. Utetjenester som oppmåling og tilsynsbefaringer er midlertidig utsatt, og seminarer og større møter er avlyst.

– Dette gir oss noen utfordringer med planlagte folkemøter og medvirkningsprosesser knyttet til plansaker. Vi vurderer fortløpende hvordan vi kan finne tiltak for å bøte på denne utfordringen, forteller hun.

PBE har hatt litt ekstra opplæring i Skype, slik at de opprettholder mulighet for mindre møter med eksterne parter. Den første forhåndskonferansen via Skype er gjennomført.

– Med disse og andre tiltak forsøker vi så godt vi kan å holde hjulene i gang. Mange ansatte har imidlertid barn de må passe på, og vi må regne med at produksjonen vil gå noe ned. Behov for eventuelt utsatte frister avtales i den enkelte sak, sier hun.

Hvilke saker vil dere prioritere ved redusert kapasitet?

– I utgangspunktet behandles saker fortløpende når de kommer inn. På byggesak prioriterer vi alltid samfunnsmessig viktige og/eller kritiske saker og store byggeprosjekter som inneholder mange tiltak under utførelse, samt avklaring for bygg som er ferdigstilt. Vi har p.t. ikke gjort noen særegne vedtak rundt prioriteringer av saker på bakgrunn av coronaviruset, men vil vurdere dette fortløpende, svarer Svanes.

Hvilke råd vil dere gi til tiltakshavere som er i startgropen med nye regulerings- eller byggesaker?

– Vi råder utbyggere og tiltakshavere til å jobbe mest mulig som normalt og sende inn materiale og saker til oss, slik at vi kan avklare mest mulig via Skype eller e-post. Gode og komplette søknader gir alltid et godt grunnlag for rask saksbehandling.

Hvordan tror dere coronaviruset vil påvirke antall nye regulerings- og byggesaker fremover?

– Det er vanskelig å spekulere i. Vi håper nå at både ansatte og bransjen klarer å holde hjulene i gang, slik at ønsket utbygging ikke stopper opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Byggherrene må ta større ansvar i anbudsprosessene

Nyheter / torsdag 2. april 2020

Ny landskapsarkitekt i Bergen

Nyheter / onsdag 1. april 2020

Store planer for Dokken

Nyheter / tirsdag 31. mars 2020

Eiendomsselskaper ber om avdragsfrihet

Nyheter / søndag 29. mars 2020

Mindemyren kan bli et nytt sentrum

Nyheter / torsdag 26. mars 2020

Selger historisk eiendom i Skuteviken

Nyheter / tirsdag 24. mars 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no