Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

JOBB SOM NORMALT: Mette Svanes råder utbyggere og tiltakshavere til å jobbe mest mulig som normalt og sende inn materiale og saker til etaten.

Plan- og bygg prøver å holde hjulene i gang

Direktør Mette Svanes i Plan- og bygningsetaten regner med at produksjonen vil gå noe ned når de fleste jobber hjemmefra. Behov for eventuelt utsatte frister avtales i den enkelte sak.

Tore Årdal

torsdag 19. mars 2020 0:12 (Oppdatert 18. juni 2020 8:23 )

– Vi er nå i en situasjon der de aller fleste av våre ansatte jobber hjemmefra. De som har behov for det, har tatt med ekstra skjerm fra kontoret, slik at de kan jobbe best mulig hjemmefra, sier direktør Mette Svanes i Plan- og bygningsetaten (PBE).

Ekspedisjonen i kundesenteret er stengt, men etaten besvarer henvendelser per telefon til kundesenteret. Utetjenester som oppmåling og tilsynsbefaringer er midlertidig utsatt, og seminarer og større møter er avlyst.

– Dette gir oss noen utfordringer med planlagte folkemøter og medvirkningsprosesser knyttet til plansaker. Vi vurderer fortløpende hvordan vi kan finne tiltak for å bøte på denne utfordringen, forteller hun.

PBE har hatt litt ekstra opplæring i Skype, slik at de opprettholder mulighet for mindre møter med eksterne parter. Den første forhåndskonferansen via Skype er gjennomført.

– Med disse og andre tiltak forsøker vi så godt vi kan å holde hjulene i gang. Mange ansatte har imidlertid barn de må passe på, og vi må regne med at produksjonen vil gå noe ned. Behov for eventuelt utsatte frister avtales i den enkelte sak, sier hun.

Hvilke saker vil dere prioritere ved redusert kapasitet?

– I utgangspunktet behandles saker fortløpende når de kommer inn. På byggesak prioriterer vi alltid samfunnsmessig viktige og/eller kritiske saker og store byggeprosjekter som inneholder mange tiltak under utførelse, samt avklaring for bygg som er ferdigstilt. Vi har p.t. ikke gjort noen særegne vedtak rundt prioriteringer av saker på bakgrunn av coronaviruset, men vil vurdere dette fortløpende, svarer Svanes.

Hvilke råd vil dere gi til tiltakshavere som er i startgropen med nye regulerings- eller byggesaker?

– Vi råder utbyggere og tiltakshavere til å jobbe mest mulig som normalt og sende inn materiale og saker til oss, slik at vi kan avklare mest mulig via Skype eller e-post. Gode og komplette søknader gir alltid et godt grunnlag for rask saksbehandling.

Hvordan tror dere coronaviruset vil påvirke antall nye regulerings- og byggesaker fremover?

– Det er vanskelig å spekulere i. Vi håper nå at både ansatte og bransjen klarer å holde hjulene i gang, slik at ønsket utbygging ikke stopper opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Et fullstendig uegnet leieobjekt med en illojal utleier»

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Selger handelseiendom

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Vil bygge 36 boliger i Årstad

Nyheter / tirsdag 15. september 2020

– Århundrets mulighet for Bergen

Nyheter / mandag 14. september 2020

Forbildeprosjekt på Nordnes

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Kluge styrker transaksjonsteamet i Bergen

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no