Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

RESTAURANT I TOPPEN: Mulighetsstudien viser et hotell med 180 rom, frokostsal, restaurant i toppetasjen, møterom og en konferansesal med 150-200 seter i amfi. (Grieg Arkitekter / ABO Arkitekter)

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Krohnås Prosjekt og LAB Eiendom har inngått opsjonsavtale med Bjørnafjorden kommune om utvikling av «hotelltomten» i Os sentrum, ved Oseana Kunst og Kultursenter.

Tore Årdal

onsdag 8. februar 2023 10:20 (Oppdatert 30. mars 2023 8:05 )

Det har vært planer om hotell på denne tomten i over 10 år. Ny E39 er nå åpnet, og reisetiden fra Os til både Flesland flyplass og Bergen sentrum er redusert til 20 minutter. Det aktualiserer tanken om et hotell med flott plassering sentralt ved sjøen på Os, med panoramautsikt utover fjorden.

Nå har altså Krohnås Prosjekt og LAB Eiendom, som er en del av AF Gruppen, inngått opsjonsavtale med Bjørnafjorden kommune om utvikling av tomten.

Hotellet er tenkt integrert med Oseana Kunst og Kultursenter, blant annet med et felles nytt inngangsparti.

Aktørene ser potensial for store synergier mellom Oseana og hotellet, og det er en pågående prosess med Oseana om utviklingen av hotellkonseptet. Ambisjonen er at hotellet både skal bidra til å løse de behov Oseana ser etter mer enn 10 års drift, samtidig som hotellet skal dra nytte av det betydelige volum av arrangementer som Oseana gjennomfører hvert år.

Kulturtilbudet og tilbud inn mot kurs og konferanse vil med nytt hotell også omfatte betydelig kapasitet for overnatting og bevertning.

Mulighetsstudien som nå foreligger, er tegnet av Grieg Arkitekter, mens ABO Arkitekter er plankonsulent. Studien viser et hotell med 180 rom, frokostsal, restaurant i toppetasjen, møterom og en konferansesal med 150-200 seter i amfi. En slik sal skal bli et fint tillegg til Oseana Kunst og kultursenter sin egen sal, som har ca. 500 seter i amfi.

De foreløpige planene og mulighetsstudien er presentert for berørte naboer og i formannskapet i Bjørnafjorden kommune. Prosjektet går nå inn i en fase hvor potensielle drivere av hotellet skal kartlegges og kontaktes. WPS Næringsmegling er engasjert for å søke etter en profesjonell aktør som har samme interesse og tro på Bjørnafjorden som destinasjon som utviklerne.

– Vi gleder oss til å videreutvikle eiendommen sammen med en profesjonell hotelldriver, og ikke minst sammen med Krohnås Prosjekt AS. De viser stor entusiasme for Os, og den entusiasmen smitter over på oss, sier Tore Grimstad, daglig leder i LAB Eiendom.

Krohnås Prosjekt har allerede flere engasjementer i Os. Blant disse er næringseiendommen Irisgården, 65 leiligheter som er bygget i samarbeid med OBOS, og nye utbyggingsplaner for næring- og boligprosjekter i Os sentrum. Det er første gang Krohnås Prosjekt samarbeider med LAB Eiendom om utvikling av eiendom.

– LAB Eiendom og AF Gruppen er en solid og profesjonell aktør med mye hotellkompetanse i egen organisasjon som vi ser frem til å samarbeide videre med i prosjektet. Arbeidet så langt har styrket oss ytterligere i troen på at det bør kunne realiseres et flott hotell i Os, sier Christian Tellefsen i Krohnås Prosjekt AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøpte det prosjekterte sentrumsbygget i Myrkdalen

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

«Dette er et ekstremt viktig prosjekt for Bergen»

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

Utvikler nye næringsparker i Bergen Vest

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

GC Rieber Eiendom og WPS Næringsmegling til topps igjen

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

Oppfører bolig- og næringsbygg i Frekhaug sentrum

Nyheter / mandag 27. mars 2023

Skipsreder vil bygge opptil 60 boliger i Ervik

Nyheter / torsdag 23. mars 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no