Produserer 15.000 brød om dagen – nå trenger de nye lokaler
Salhusvegen Utvikling AS vil oppføre et nytt bakeri for Goman Vest, som leverer bakervarer til alle Coops butikker i regionen.
Coop-eide Goman Vest driver i dag produksjon av bakervarer for alle Coops butikker i regionen. Nå har de ønske om å etablere et nytt bakeri, som kan danne grunnlag for fremtidige arbeidsplasser i Bergen Kommune.
– De har i lengre tid sett etter passende lokasjon, og Salhusvegen ligger slik til at det er effektivt å komme til og fra. Åsane sin infrastruktur og nærhet til gode veiforbindelser både nord og sør vil være riktig sted å etablere et bakeri, fremgår det av redegjørelsen som Salhusvegen Utvikling AS har sendt til Plan- og bygningsetaten.
Ny bebyggelse er skissert med et areal på 5.571 kvadratmeter. Byggets hovedplan er 1,2 meter over utvendig terreng for å sikre inn- og utlasting.
– Bygget blir i bærende stålsøyler og bjelker med frie spenn som gjør driften mulig. Fasaden er tenkt med stålplater/beslag/lister i en sort utførelse. Fargen gjør at byggets detaljer slukes og en kan få en ren og enkel fasade, heter det i redegjørelsen.
Goman Vest produserer ca. 15.000 brød om dagen, i tillegg flere andre bakervarer. Med et moderne og nytt anlegg, vil selskapet også ha mulighet for å utvide produksjonen til det markedet etterspør.
– Et bakeri vil i industrisammenheng være en aktør som har høy arbeidsintensitet, men vil ha liten påvirkning i forhold til trafikk og støy for omgivelsene. Slik sett er det her arbeiderene som er den sentrale pådriveren, ikke et passivt produkt kun for lagring.
Ifølge Salhusvegen Utvikling har tomten en størrelse i bredde og lengde som passer et lite industribygg. God plass skal sikre en velsmurt drift og sikker drift for de ansatte.