Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FANTASTISK TOMT: Tomten ligger rett ved sjøen. Dronebilde fra Akershus Eiendom.

Profier med storkjøp i Sandviken

Rolf Olsen Eiendomsselskap selger eiendom i Sandviken til Profier for mange hundre millioner.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 26. november 2019 11:05 (Oppdatert 19. februar 2020 23:02 )

Det er gjennom kjøpet av Rolf Olsen Hegrenes AS at Profier har sikret seg det tidligere industriområdet på Hegrenestet i Sandviken. I tillegg kjøper Profier de resterende 50 prosent i selskapene som eier utviklingseiendommene mellom Måseskjæret og Elsesro Brygge. Profier har i flere år vært utvikler og samarbeidspartner med Rolf Olsen Eiendomsselskap om disse eiendommene. Rolf Olsen-boden og Grønlandsboden, med Mowi som leietaker er også en del av handelen.

Gaute Henriksen, ansvarlig for Profiers Bergenskontor, er strålende fornøyd med tomtene, som vil gi boliger i et høyt prissegment.

– Boligmarkedet blir stadig mer selektivt. Skal vi være en stor aktør i Bergen, må vi ha de beste tomtene. Vi mener dette er indrefileten til denne siden av byen, med sjøen som nærmeste nabo. Jeg vil tro vi kan oppnå salgspriser på over 80 000 kroner per kvadratmeter, som er høyt i Bergen-sammenheng, sier Henriksen.

Profier ser for seg bygging av mellom 600 og 800 boliger på den gamle industritomten.

– Hegreneset er på 50 mål med mye eksisterende bygningsmasse og mye som skal rives. Det er også flere historiske bygg som vi må ta vare på. Området er avsatt til fortetting av kommunen, så vi forventer høy utnyttelse. Men det det for tidlig å si akkurat hvor mange boliger som kan bygges. Det vil også avhenge av om vi bruker de vernede byggene til bolig eller næring, sier Henriksen.

Kjøper og selger ønsker ikke å gå ut med salgssummen, men det dreier seg om flere hundre millioner. Når man tar med kjøpet av de resterende 50 prosent av felleseide selskaper, er det sannsynlig at den samlede transaksjonsverdien kommer opp i rundt 800 millioner kroner.

Kjøpene gjøres i samarbeid med Storm Eiendom, som er Profiers samarbeidspartner i Bergen. Akershus Eiendom ved Per Kumle har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Får ikke solgt prakteiendommen

Nyheter / tirsdag 4. august 2020

Stordalen tar over hotell i Bergen

Nyheter / tirsdag 4. august 2020

Kommunalt selskap selger ti tomter i Bergen

Nyheter / torsdag 9. juli 2020

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 8. juli 2020

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no