Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORE PLANER: Profier og Storm Eiendom har store planer for Hegreneset. Ill.: SAAHA A/S

Profier og Storm Eiendom klar for å bygge ny bydel

I dag ble det levert privat planforslag for Hegreneset, som vil gi nærmere 600 nye boliger i et område som har vært avstengt for befolkningen.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 9. september 2022 13:35 (Oppdatert 3. oktober 2022 15:42 )

Det er gjennom selskapet Hegreneset AS, som eies av Profier og Storm Eiendom, at arbeidet med å transformere området som huser det nesten 50 meter høye landemerket Havnesiloen. I dag er området avstengt for folk flest, men det vil endre seg etter hvert som reguleringsplanen de nærmeste 10 til 15 årene blir realisert ved at Hegreneset blir en «Bydel i Byfjorden».

– Sammen med spektakulære boliger i Havnesiloen, med et offentlig tilgjengelig utsiktspunkt øverst og et visuelt tiltrekkende boligmiljø med nærmere 600 boliger, vil dette gjøre Hegreneset til et målpunkt ikke bare for naboer, men for hele bydelens befolkning, uttaler Profier om planene.

Hegreneset AS har hyret inn ABO som plankosulent for forslaget. Målet er å åpne opp sjøfronten med en bred og lang offentlig tilgjengelig promenade, hvor det skal komme offentlige plasser, badeanlegg og park. Det skal legges til rette for serveringsseteder, verksteder og kulturtilbud. Bygg som har kulturhistorisk verdi skal bevares gjennom ny bruk og åpnes opp for alle.

Store deler av Hegreneset blir bilfritt der kun varelevering og HC-biler i praksis har tilgang. Dette er gjort mulig ved at all privatbilparkering er samlet i ett anlegg under bakken med tilkomst direkte via tunell fra Nyhavnsveien.

Det er en omfattende plan som berører mange offentlige instanser. Profier mener det derfor er vanskelig å anslå hvor lang tid den videre saksbehandlingen tar.

– Men erfaringsmessig forventes planen å være vedtatt i 2024 og at byggearbeid kan ta til i 2025. Byggeperioden er anslått til ti år, opplyser Profier.

Planforslaget er utarbeidet av et fagteam ledet av Åshild Blomdal i ABO Plan og Arkitektur AS. Arkitekt for planen er Saaha AS v/Adnan Harambasic. Landskapsarkitekt er Smedsvig Landskapsarkitekter v/Arne Smedsvig. I tillegg har flere konsulentselskap vært involvert med levering av fagrapporter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no