Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VOKSER: DNB Næringsmegling har nå seks ansatte på kontoret i Bergen. Øverst fra venstre: Therese Hansen, Aleksander Olsbø Rye, Petter Sletten Løvøy, Yngve Osen, Mariann Fossmark og Mathias Stene.

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

I fjor hadde DNB Næringsmegling sitt beste år på transaksjoner i Bergen-området noen gang. Nå intensiverer selskapet satsingen på utleie.

Tore Årdal

torsdag 21. mars 2019 19:04 (Oppdatert 23. mai 2019 0:58 )

Estate Nyheter Vest-Norge skrev nylig at 2018 var tidenes beste transaksjonsår i Bergen. Volumet landet på ca. 10 milliarder kroner, og salget av Mongstadbase til Asset Buyout Partners bidro sterkt til rekorden med en salgssum på ca. 4 milliarder kroner.

Det høye transaksjonsvolumet var selvsagt godt nytt for byens næringsmeglere. DNB Næringsmegling Bergen har ikke anledning til å gå ut med den konkrete omsetningen, men direktør Aleksander Olsbø Rye opplyser at transaksjonene bidro med drøyt 90 prosent av virksomhetens inntekter.

– Dette er et rekordår for oss, ikke bare på transaksjoner, men for virksomheten i Bergen i sin helhet, sier han.

Selskapets tre største transaksjoner i fjor var Telenor-bygget på Kokstad (DNB var selgeren Telenor Pensjonskasse sin rådgiver), Hansagården (rådgiver for selger EGD og Lie Gruppen) og Kanalveien 88 (rådgiver for selger FAV Gruppen).

Det sterke fokuset på transaksjoner har sammenheng med at Olsbø Rye, som var nytilsatt direktør i DNB Næringsmegling i februar i fjor, har jobbet mye med transaksjoner hos tidligere arbeidsgivere. Han kommer fra DNB Liv, hvor han blant annet hadde ansvar for livselskapets eiendomsportefølje. Før det var han i DNB Næringseiendom, hvor han var en del av investeringsteamet.

Nå skal imidlertid selskapet styrke seg betydelig på utleiesiden, og har ansatt Yngve Osen som utleiesjef. Han har lang fartstid fra næringseiendom som ansvarlig for Næringseiendom i DNB Bank. Dermed er DNB Næringsmegling nå seks ansatte på kontoret i Bergen. I tillegg jobber de tett med øvrige ansatte i Oslo, Trondheim og Stavanger.

– Vi ønsker flere oppdrag innen utleie, og får nå en person som har 100 prosent fokus på dette, sier Olsbø Rye.

Blant selskapets største utleieoppdrag i fjor, var blant annet 1 100 kvadratmeter i Solheimsviken med Uni Micro som leietaker og STO Norge i Simonsviken Næringspark.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no