Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SATSER: Kim Krossøy startet ved årsskiftet opp selskapet KIRO Eiendomsforvaltning, hvor han for øyeblikket er eneste ansatte. (Foto: Torgeir Hågøy)

Sa opp trygg og god jobb 
for å begynne for seg selv

BERGEN: Kim Krossøy sa opp jobben i DNB Næringseiendom for å starte eget selskap. Nå har han stått på egne bein i fire måneder. 

Torgeir Hågøy

tirsdag 3. mai 2016 5:00 (Oppdatert 28. februar 2018 10:14 )

– Jeg bestemte meg i fjor høst for at jeg ville begynne for meg selv, etter å ha tenkt på dette i et års tid. Det å sitte tettere på beslutningene og ha større eierskap til bedriften var nok det som fristet mest i forhold til å etablere et eget selskap, forteller Kim Krossøy.
Teknisk forvaltning av næringseiendom er et spennende fagfelt, og jeg har stor tro på at en større del av byens eiendomsbesittere ser nytteverdien av å outsource den tekniske forvaltningen etter hvert som byggene blir mer teknisk kompliserte samtidig som myndighetskravene øker og ønske om fornøyde leietakere blir stadig viktigere.

LES OGSÅ: Et blogginnlegg skaffet han ny jobb

Teknisk due diligence
Han er eneste ansatte i selskapet KIRO Eiendomsforvaltning AS. Selskapet tilbyr uavhengig rådgivning innen teknisk eiendomsforvaltning. Etter fire måneder gjør Krossøy opp en kjapp status.
– Det er krevende å komme inn i markedet, noe jeg også var forberedt på. Ingen oppdrag kommer av seg selv, men tilbakemeldingene på arbeidene jeg har gjort er positive. I en etableringsfase har det vært enklest å komme inn på tekniske due diligencer, i forbindelse med kjøp og salg av en eiendom, sier Krossøy, som har gjennomført flere slike siden han etablerte selskapet i januar.
Han kom da fra stillingen som eiendomssjef teknisk forvaltning hos DNB Næringseiendom, en av landets største eiendomsselskaper.
– Erfaringen fra DNB Næringseiendom er kjempegod å ha med seg. Jeg trivdes godt hos DNB Næringseiendom, men skulle jeg satse for meg selv, så følte jeg timingen var riktig nå, både med tanke på alder og erfaring, sier Krossøy.

LES OGSÅ: Tevas-sjefen trapper ned etter 15 år ved roret

Vil vokse
Krossøy har ikke satt seg noe konkret mål for hvor stor han ønsker at selskapet skal bli, men han har vekstambisjoner. Målet i første omgang vil være å etablere et lite forvaltningsmiljø med høy faglig kompetanse innen eiendomsforvaltning og prosjektledelse. Målet er ikke å bli størst, men å levere høy kvalitet til seriøse og kvalitetsbeveiste eiendomsaktører.
Han tror at hans største marked vil ligge hos de mellomstore huseierne.
– Mindre aktører med et eller to bygg håndterer ofte hele forvaltningen selv og de store har egne driftsavdelinger. Aktørene i mellomsjiktet, de som har fra tre næringsbygg og oppover, de opplever jeg at ofte trenger hjelp til å håndtere slike ting, sier Krossøy.

LES OGSÅ: Mange entreprenører vil måtte nedbemanne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no