Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MER Å GÅ PÅ: Tarje I. Wanvik er fornøyd med at PBE bruker mindre tid på saksbehandling, men mener det er mye mer å gå på, særlig fra utbyggersien.

– Saksbehandlingstiden går ned

PBE-sjef Tarje I. Wanvik mener etaten er på rett vei, men vil ha mer tidlig dialog med utbyggerne for å få ned tiden ytterligere.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 29. august 2023 6:47 (Oppdatert 4. oktober 2023 16:30 )

Det er i en Facebook-post at Plan- og bygningsetatens leder i Bergen, Tarje I. Wanvik presenterer KOSTRA-tallene til Statistisk Sentralbyrås rapportering på saksbehandlingstid i kommunale plansaker.

– Plan- og bygningsetaten i Bergen har hatt stort fokus på å få ned saksbehandlingstiden. Dette arbeidet ser vi nå gode resultater av, skriver Wanvik i FB-posten.

Han viser til at Etaten og kommunens samlede ansvarsbelagte tid nå er nede i under 300 dager, noe som er en markant reduksjon de seneste årene. Videre står utbyggerne bak 1.500 av de 1.900 dagene som en gjennomsnittlig planprosess tar.

– Dette er mye (!), og kommunen bidrar til å få mer fortgang i arbeidet på andre siden av bordet. Tiden går ned, men det går for sent, skriver Wanvik.

Samtidig bruker høringsinstansene ca. 66 dager på sitt ansvarsområde.

– Dette er litt opp fra året før, men likevel ikke mer enn man kanskje må forvente, siden mange skal høres i kompliserte planprosesser, fortsetter Wanvik.

Han mener det er flere årsaker til at utbyggerne og deres plankonsulenter bruker lang tid og trekker frem økte krav knyttet til samordnet areal- og transportpolitikk, naturmangfold og andre bærekraftsindikatorer.

– Vi bruker dermed uforholdsmessig mye tid på å diskutere med utbyggerne: parkeringsdekning (og medfølgende trafikksikkerhet og veginfrastruktur), kvalitet på utearealer, støykrav, sosial infrastruktur og naturmangfold, avslutter Wanvik Facebiook-posten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no