Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FLYTTER INN: Torsdag flytter de ansatte i Vestland fylkeskommune inn i Vestlandshuset. Foto: Morten Wanvik/Vestland fylkeskommune

Samarbeid og samhandling i nye Vestlandshuset

Det nye Vestlandshuset er skreddersydd for samarbeid og samhandling mellom de ansatte i fylkeskommunen.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 22. februar 2023 16:46 (Oppdatert 30. mars 2023 8:05 )

Torsdag flytter de ansatte i Vestland fylkeskommune inn i det nye Vestlandshuset i Agnes Mowinckels gate 5, midt i Bergen sentrum. Bygget har hovedinngang fra Lars Hilles gate 22, men også fra Agnes Mowinckels gate 5 og Vestre Strømkaien 13. Fylkesdirektør Rune Haugsdal gleder seg til å komme inn i nye lokaler.

– Vi har vært i et gammelt utslitt bygg som hadde lekkasjer i fasaden og med lave etasjehøyder som gjorde det krevende med inneklima og temperaturer. Vi rev bygget og har gjenbrukt mye og får nå et bygg som inspirerer til samarbeid og samhandling for de ansatte. Vi er en stor organisasjon som vil ha aktivitetsbaserte arbeidsplasser, sier Haugsdal til Estate Vest.

Fylkeskommunen skal ha aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Foto: Morten Wanvik/Vestland fylkeskommune

Det nye fylkeshuset på 26.500 kvadratmeter huser over 800 medarbeidere fra fylkesadministrasjonen i Vestland i byggets sørligste tårn. Mens fylkesadministrasjonen inntar 55 prosent av arealet, leies de syv øverste etasjene i det nordre tårnet ut til eksterne leietakere. Advokatfirmaet Harris inntar 8. og 9. etasje i bygget og flytter inn i desember 2023. Sikt – kunnskapssektorens tjenesteleverandør – skal leie 6. og 7. etasje i bygget. Fellesareal som møteromssenteret og kantine er i byggets midtre del i 3. og 4. etasje.

– Dette er et bygg for ansatte i Vestland fylkeskommune, men det er også et bygg for politikerne og politikk. En av verdiene vi har lagt stor vekt på, er åpenhet. I Vestlandssalen kan politikerne se ut til folket som de representerer og folket kan se inn til politikerne, sier Haugsdal.

Biblioteket i Vestlandshuset. Foto: Morten Wanvik/Vestland fylkeskommune.

Miljø har også vært viktig for fylkeskommunen når de skulle inn i et nytt bygg.

– Vi er også en premissgiver til bærekraft og miljø. Vi har stilt krav til leverandører og oss selv. Bygget har fått energiklassifiseringen BREEAM-NOR Excellent og det er lagt opp til lav klima- og miljøbelastning. Vi har tilrettelagt for dette i materialbruken, fasaden og utformingen av lokalene. Totalt er det 34 parkeringsplasser for oss og de eksterne leietakerne, ingen av de ansatte i fylkeskommunen får egne parkeringsplasser, men vi vil ha plass til tjenestebiler, sier fylkesdirektøren.

Vestland fylkeskommune vil dele fasiliteter som sykkelparkering, garderober og kantine med leietakerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøpte det prosjekterte sentrumsbygget i Myrkdalen

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

«Dette er et ekstremt viktig prosjekt for Bergen»

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

Utvikler nye næringsparker i Bergen Vest

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

GC Rieber Eiendom og WPS Næringsmegling til topps igjen

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

Oppfører bolig- og næringsbygg i Frekhaug sentrum

Nyheter / mandag 27. mars 2023

Skipsreder vil bygge opptil 60 boliger i Ervik

Nyheter / torsdag 23. mars 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no