Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PARTNERNE: Andreas Tjeldflaa, Lars C. Pedersen og Ben Yu har sammen etablert Himmelnord AS. (Foto: Petter Omdal)

Satser internasjonalt med nytt arkitektfirma

I februar ga han seg som daglig leder i MAD. Nå er Lars C. Pedersen godt i gang med en rekke nysatsninger.

Torgeir Hågøy

mandag 1. oktober 2018 2:00 (Oppdatert 12. april 2019 16:16)

– Da jeg etablerte CoCreator AS i februar, var alle muligheter åpne. Planen var å se ting an, og se hvordan jeg kunne skape nye tjenestetilbud basert på min kompetanse og bakgrunn. I og med at jeg har arbeidet halve karrieren min på byggherresiden, ville jeg gjerne benytte denne kompetansen i tillegg til min bakgrunn fra arkitektur, sier Lars Pedersen.
Så snart muligheten bød seg, ville han derfor etablere nye selskap hvor han også fikk med seg dyktige partnere. CoCreator går i disse dager derfor over til å bli et rent investeringsselskap, med ulike satsninger under denne paraplyen.
– Noe av det jeg er mest stolt av nå for tiden, er at jeg har etablert et nytt arkitektkontor, Himmelnord AS. Firmaet har to partnere i tillegg til meg selv, Ben Yu som jobber her i Bergen og Andreas Tjeldflaat som har kontor i New York, sier Pedersen.
Ben har over 10 års erfaring fra svært gode arkitektkontor i Norge, og kommer fra B+B arkitekter til Himmelnord. Andreas har over 10 års erfaring fra blant annet Reiulf Ramstad, Solomon R. Guggenheim museum og Toshiko Mori Architects i Norge og New York. I tillegg til arbeidet hos Himmelnord, underviser Tjeldflaat i arkitektur på det prestisjetunge Cornell University i New York.

Satser internasjonalt
Pedersen var sentral i oppbyggingen av MAD i Bergen. Selskapet vokste raskt og har nå i underkant av 20 medarbeidere. Noen av prosjektene Pedersen var tungt involvert i var Media City og Visjon Dokken. I februar takket han altså for seg, for å heller gå sin egen vei. Nå er han altså godt i gang, og et av prosjektene er et nytt arkitektfirma.
– Navnet Himmelnord sier noe om ambisjonene våre. Vi sikter mot stjernene, samtidig som vi har en lokal forankring. Det betyr at vi skal gjøre prosjekter som er på et så høyt nivå at de også kan vises frem utenfor Norge, sier Pedersen.
Han legger ikke skjul på at de har internasjonale ambisjoner, og med en mann i New York er tilgangen på internasjonale prosjekter større enn om man kun holder hus i Norge.
– Vi har høye ambisjoner både på egne vegne og på vegne av kundene, sier Pedersen.
Foreløpig jobber de mest med villaprosjekter, men de har også et townhouse-prosjekt i Bergen.

Mye spennende på gang
I tillegg til arkitektselskapet har Pedersen også et eget konsulentselskap hvor det foreløpig bare er han som er ansatt. Her leier Pedersen seg ut som prosjektleder i tidligfase-prosjekter hvor avklaring av muligheter, både planmessig og økonomisk er noen av de sentrale oppgavene.
– Her har jeg flere store og spennende utviklingsprosjekter i Bergen. Her er planen å utvide kompetansen med partnere som har mer erfaring fra bygge- og gjennomføringsfasen av eiendomsprosjekter. Jeg tror på å bygge opp et sterkt partnerskap hvor vi utfyller hverandre kompetansemessig. I sum får man da et sterkt team som vil kunne tilby et komplett tjenestetilbud til våre kunder, sier Pedersen.
Han har imidlertid også en rekke andre satsninger på gang.  En av satsningene sikter seg inn mot reiselivsbransjen.
– Dette en bransje med store muligheter. Jeg ser derfor på mulighetene for å komme opp med noen nye konsepter som kan bidra til en videreutvikling av reiselivsbransjen. Hva vi snakker om får vi komme tilbake til, sier Pedersen.

Stortrives
I tillegg er han også involvert i et teknologidrevet startup-selskap, hvor målet er å forenkle og forbedre samhandlingsprosessen mellom utvikler, entreprenør og kjøper av nye boliger.
– Dette er veldig spennende og noe jeg har stor tro på. Eiendomsbransjen har mye å gå på når det gjelder nye, smarte løsninger. Dagene mine er varierte og jeg jobber med ting jeg stortrives med. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å si opp og begynne for meg selv, sier Pedersen.

(Visited 1 007 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bystyret vedtok arkitekturstrategi

Nyheter / fredag 21. juni 2019

Ny landskapsarkitekt i byen

Nyheter / torsdag 20. juni 2019

Her kommer badeanlegg og brannstasjon

Nyheter / onsdag 19. juni 2019

Vurderer boligprosjekt her

Nyheter / tirsdag 18. juni 2019

Her vil finansmann bygge 40 boliger

Nyheter / mandag 17. juni 2019

Verdens første bærekraftige kanalby

Nyheter / fredag 14. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no