Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Borger Borgenhaug har satset på Bergen-markedet i mange år. Foto: Marius Viken.

Satser langs Bybanen

Eiendomsmilliardær Borger Borgenhaug i Axer Eiendom har stor tro på områdene langs Bybanen.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 1. november 2018 8:25 (Oppdatert 12. april 2019 16:16)

Det kommer frem i Newsecs seneste podcast Eiendomspodden, hvor Borger Borgenhaug er gjest. Axer Eiendom-eieren har satset på eiendom i Bergen i mange år og skapt store verdier. Han er opptatt av beliggenheten når han investerer i boligprosjekter.

– Området må være sentralt. Det må ligge slik til at vi har noe å tilby de vi skal selge til, sier Borgerhaug.

Han mener Bybanen i Bergen er noe av det mest spennende å satse på. Flere av Axer Eiendoms prosjekter ligger i områder hvor Bybanen skal bygges ut.

– Bybanen går i dag fra sentrum til Flesland, den skal bygges ut til Fyllingsdalen og den skal til Åsane. Først kommer den til Fyllingsdalen og deretter kommer Åsane. Vi satser på sentrale områder langs Bybanen fordi Bergen kommune har bestemt at det skal skje en stor utvikling rundt Bybanen og Bybanestoppene. sier Borgenhaug til Eiendomspodden til Newsec.

Han mener Åsane er et spennende område.

– I Åsane har vi både lange og korte prosjekter. Opp mot Horisont har vi et prosjekt som heter Gartnerløkken som er 171 leiligheter som er i salg nå. Vi har solgt nok og startet å bygge. Vi har også et prosjekt lenger inn mot sentrum, hvor bybanestoppen blir noen hundre meter unna. Der har vi en tomt vi skal bygge 150 enheter på. Vi har også to store andre tomter. En av de største tomtene vi eier og besitter ligger i Tertneskrysset på 140 mål. Det gleder vi oss veldig til å utvikle. Det er et prosjekt som vi skal bygge med harmoni, med bybanestoppen inn på eiendommen. Vi skal bygge hotell, næring, kontor og bolig. Det vil nok ta ti år før det er ferdig utbygd. Bybanen er ikke startet på og vil nok ikke være ferdig før om syv-åtte år, sier Borgenhaug.

Han synes det er vanskelig å tallfeste hvor store investeringene blir, både på grunn av at det er langt frem i tid og fordi det skal reguleres.

Borgerhaug trekker frem Åsane, Krohnstad, Fyllingsdalen, Sandsli og Nesttun som områder hvor Axer Eiendom satser på.

Axer Eiendom har også boligprosjekter i Oslo-området. Når det gjelder forskjellen på Oslo og Bergen, mener Borgenhaug at det ikke er så store forskjeller.

– For oss som selskap som investerer, er det veldig likt å investere i Oslo og Bergen. Markedet har vært mer stabilt i Bergen og holdt seg på et stabilt nivå, sier Borgenhaug.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Adolfsen-brødrene posisjonerer seg i Arna

Nyheter / mandag 15. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no