Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LOKALSENTER: Reguleringsplanen har som mål å utvikle et lokalsenter for Kronstad bydel og for det nye campus-området i tilknytning til høyskolen.

Selger eiendom med utviklingsmulighet

I tillegg til at den eksisterende eiendommen på Kronstad er fullt utleid, er reguleringen på plass for et signalbygg på nesten 20 000 kvadratmeter.

Tore Årdal

onsdag 2. oktober 2019 19:17 (Oppdatert 10. desember 2019 22:39 )

– Eiendommen har en unik beliggenhet i krysningspunktet mellom eksisterende og kommende bybanetrasé. Det forventes et høyt fremtidig aktivitetsnivå med ca. 100 000 forbipasserende daglig, kun via bybanen, sier partner John Kenneth Porten i WPS Næringsmegling, som har fått oppdraget med å selge eiendommen i Bjørnsons gate 29.

Kronstad er et område med stort aktivitetsnivå og et voksende næringsliv og befolkning. Eiendommen har Høgskulen på Vestlandet som nærmeste nabo – med over 10.000 elever og ansatte (2022). I tillegg er Bergens største arbeidsgiver, Haukeland Universitetssykehus med ca. 12.000 ansatte, lokalisert like ved.

Den eksisterende bebyggelsen har et bruttoareal på ca. 9 000 kvadratmeter, og er tilnærmet fullt utleid med brutto årsleie for 2019 på ca. 13 millioner kroner. Leiekontraktene er utviklingstilpasset med gjensidig kort oppsigelsestid.

Utviklingsmulighetene er allerede nedfelt i en vedtatt reguleringsplan, som åpner for et signalbygg på brutto 19 800 kvadratmeter. Av dette utgjør ca. 4 400 kvadratmeter bolig og ca. 15 400 kvadratmeter næringsareal.

Reguleringsplanen har som mål å utvikle et lokalsenter for Kronstad bydel og for det nye campus-området i tilknytning til høyskolen.

– Det nye kvartalet vil være et viktig knutepunkt for Bybanens nye transfer-stasjon og ha et bredt spekter av tilbud, skriver WPS Næringsmegling i prospektet.

Planens kombinerte formål; forretning, tjenesteyting, bevertning, kontor, undervisning, trening og boliger skal legge til rette for å sikre mangfoldet, og en variert aktivitet i kvartalet gjennom store deler av døgnet.

– Slik sett vil det både gi «puls» til et viktig lokalsenter og sikre sosial kontroll og trygghet. Kvartalet vil ha en høy arkitektonisk kvalitet tilpasset campusområdet, heter det i prospektet.

Reguleringsplanen og byggeprosjektet er utviklet i tett dialog med Bybanen, og den videre utbyggingen vil være basert på en fint avstemt logistikk med Bybanens anlegning av ny banetrasé og nytt bybanestopp med nye, viktige byrom på Kronstad.

Salget av eiendommen skjer gjennom avhending av samtlige aksjer i single purpose-selskapet Andr Olsen AS, som eies av B 29 Holding AS. Det sistnevnte selskapet eies 50/50 av Andr. Olsen Invest AS og Medici Holding AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no