Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

OPPBUD: Eiendommen tilhørte Dale Fabrikker AS, som meddelte oppbud 29.9.2022. Foto: Imotiv

Selger giganteiendom etter konkurs på Vestlandet

- Pris er vanskelig å anslå, men det er helt klart at eiendommen skal selges, sier partner Trond Lehmann Syversen i Kyte Næringsmegling.

Tore Årdal

mandag 7. november 2022 1:29 (Oppdatert 1. desember 2022 10:08 )

I september ble det meldt oppbud for Dale Fabrikker AS. Styreleder Christian Bjelland skrev da i en i en e-post til E24 at var en svært tung og vanskelig beslutning for styret å ta.

– De historisk høye strømprisene de siste månedene har medført at datasenteret som drev en omfattende virksomhet i Dale Fabrikkers lokaler, sa opp leiekontrakten, avviklet på Dale og flyttet virksomheten til Nord-Norge, opplyste Bjelland til E24.

Det var KryptoVault som flyttet ut. Dette selskapet leide 10.000  kvadratmeter av det totale arealet på 35.000 kvadratmeter, og var dermed den største leietakeren.

Nå er Kyte Næringsmegling engasjert av bobestyrer, advokat Bjørn Åge Hamre i Simonsen Vogt Wiig advokatfirma, for å bistå med å selge eiendommen som tilhørte Dale Fabrikker.

Eiendommen ligger på Dale mellom Bergen og Voss. Det meste av eiendommen er produksjonslokaler og lager.

– Dette er en spennende eiendom, ettersom den har rettigheter på både vann og strøm. Her er det mange muligheter for kreative eiendomsaktører. Det er veldig mye lagerplass, og så går det tog forbi eiendommen. Vy har stasjon i umiddelbar nærhet, sier partner Trond Lehmann Syversen i Kyte Næringsmegling.

Han forteller at det er vanskelig å anslå prisen, men at det er helt klart at eiendommen skal selges.

Selve fabrikkeiendommen er ca. 33 mål, og i tillegg følger det med fjell og vannområder på i underkant av 10.000 mål. Der er det også jaktmuligheter.

Kjøper vil få med seg leiekontrakter med årlig leie på ca. 2,5 millioner kroner. Blant leietakerne er et bokforlag og en pallefabrikk.

Bostyrer Bjørn Åge Hamre sier at dette er «et spesielt og unikt case med stort potensial for den rette kjøper».

– Det er spesielt interessant med tilgangen til kraft, slik at det er ideelt for kraftkrevende virksomhet. Eiendommen har tilgang til ca. 25 MW kraft, og har delvis bygget ferdig infrastruktur som kan gi tilgang til ytterligere kraftmengder, sier Hamre.

Eiendommen har allerede delvis bygget ferdig infrastruktur for tilgang for en betydelig økning av tilgang til kraftmengder. Vannrettigheten er på et konstant volumforbruk på 300 liter pr. sekund med et trykk på 6,2 bar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik varierer toppleien for kontor i Bergen

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

90 boligeiere må ut med millionerstatning

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

Fikk nei til å bygge ut med ytterligere 40 boliger

Nyheter / onsdag 30. november 2022

Han blir sjef i Vestenfjeldske Eiendom

Nyheter / mandag 28. november 2022

Lynghaugparken vant kommunens pris

Nyheter / mandag 28. november 2022

Rådgiver krevde 3,5 mill – gikk på fullt tap i retten

Nyheter / torsdag 24. november 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no