Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TIL SALGS: Hotel Ullensvan.

Selger Hotel Ullensvang

Eierne av Hotel Ullensvang i Hardanger vil selge det ærverdige hotellet.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 27. februar 2020 9:39 (Oppdatert 27. mai 2020 5:36 )

– Gjennom fem generasjoner har familien bygget opp et unikt hotell og solide lokale arbeidsplasser. Vi har vurdert eierformen grundig, og er kommet til at i et langsiktig perspektiv finnes det bedre måter for å utvikle hotellet og sikre arbeidsplassene enn gjennom et familieeierskap. Derfor har vi bestemt oss for å undersøke muligheten for å finne nye eiere, sier femte-generasjons eier Hans Edmund Utne.

Han eier og driver hotellet sammen med kona Barbara Zanoni Utne. Det var tippolderfaren Hans Utne som grunnla hotellet i 1846. Nå har de hyret inn CBRE til å tilrettelegge for en transaksjon.

– Valget av CBRE er blant annet gjort ut fra en tanke om at den neste eieren av Hotel Ullensvang like godt kan befinne seg i utlandet som i Norge. Uavhengig av om dette er en enkeltperson, et selskap eller en hotellkjede, er vi opptatt av å finne noen som forstår verdien av den lokale forankringen og kulturen som har vært et av Hotel Ullensvangs fortrinn helt siden starten, sier Utne.

Hotel Ullensvang har 170 rom og hadde i 2019 en omsetning på ca. 86 millioner kroner. Eierne er opptatt av at hotellet opererer i en bransje hvor trenden er stadig større konstellasjoner og sammenslutninger.

– I den store reiselivsverdenen blir vi små. Det at vi har valgt å stå utenfor kjeder og bestillingstjenester på nett, har vært riktig strategi. Men det har gjort driften mer krevende. Samtidig ser vi at konkurransen om de mest kvalitetsbevisste turistene, segmentet der vi befinner oss, er blitt hardere og mer global. Da tror vi ikke at det å stå alene i et familieeierskap er den beste løsningen for hotellet på sikt, sier Utne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Universitetet vil oppføre bygg på 14.500 kvm

Nyheter / onsdag 24. februar 2021

Skal bygge over 100 leiligheter på Askøy

Nyheter / mandag 22. februar 2021

– Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken

Nyheter / mandag 22. februar 2021

Nå er det klart for Sandsli 360

Nyheter / fredag 19. februar 2021

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Nyheter / torsdag 18. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no