Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJØPER: Selvaag har gjennom selskapet Utleiebolig AS kjøpt 22 leiligheter i prosjektet Paradisalleen.

Selvaag har kjøpt utleieboliger for en halv milliard

Selvaag har fylt på utleieporteføljen sin med ytterligere 117 leiligheter. Samlet har de nå investert for nesten en halv milliard, bare i Bergen.

Torgeir Hågøy

onsdag 29. november 2017 8:17 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30)

– Sist gang sa jeg at vi hadde et mål om 200 utleieboliger i Bergen, nå nærmer vi oss, sier administrerende direktør i selskapet Utleiebolig AS, Esben Svalastog.

187 leiligheter
I begynnelsen av oktober ble det kjent at Selvaag, som majoritetseier i selskapet Utleiebolig, hadde kjøpt 70 leiligheter av boligutvikleren Bonava. Nå har de kjøpt ytterligere 117 leiligheter i tre ulike prosjekter.
Svalastog opplyser at de har skrevet kontrakt på 22 leiligheter i Paradisalleen, et prosjekt i regi av Vestenfjeldske Eiendom og Kruse Smith. De har også kjøpt hele prosjektet til Høyanger Invest, et prosjekt som teller 49 leiligheter på Eikåsen, som også er på Paradis. Det tredje kjøpet er 46 leiligheter i Fanaveien ved Lagunen. Tilsammen har de nå altså kjøpt 187 leiligheter i Bergen.
– Samlet har vi handlet for 494 millioner kroner i Bergen, det inkluderer kjøpet på Sandsli tidligere i år, sier Svalastog.

Kan komme flere kjøp
Det betyr at de for de 187 leilighetene har betalt i overkant av 2,6 millioner per leilighet. Eiendomssjefen utelukker ikke at det kan komme flere leilighetskjøp i Bergen.
– Nå har vi etablert oss, og vi synes at vi fått fatt i fine leiligheter med god beliggenhet langs Bybanen. Vi opplever også at vi har blitt tatt godt imot. Dukker det opp spennende prosjekter, så er det ingen grunn til at ikke skal kjøpe mer, sier Svalastog.
I tillegg til leilighetene i Bergen er selskapet også kommet langt i forhandlingene om kjøpet av ytterligere cirka 200 leiligheter på to beliggenheter i osloområdet.
– Dette kan jeg foreløpig ikke si noe mer om, sier Svalastog.

Etablerer forvaltningsavdeling
Med de siste kontraktene i Bergen har Utleiebolig så mange enheter i byen at de kommer til å etablere en egen forvaltningsavdeling.
– Ja, det er planen. Hvor mange ansatte vi vil trenge er foreløpig for tidlig å si noe om, men de første leilighetene er ikke ferdige før om halvannet år, så vi har litt tid på oss, sier Svalastog.
Samlet har selskapet nå knapt 1000 utleieboliger i porteføljen i Bergen og Oslo. 350 av disse er kjøpt i år.

(Visited 514 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Kygo med planer for Bergens dyreste bolig

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Solgte sjøeiendom ved byfjorden

Nyheter / tirsdag 13. november 2018

Nå tar det av i Bergen

Nyheter / mandag 12. november 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no