Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

OPPGRADERING: Oasen skal moderniseres, åpnes mot torget ved bussterminalen og få et nytt entréområde samme sted.

Skal bruke 100 mill på Oasen

Citycon har gitt Veidekke oppdraget med å gjennomføre ombygging av 6.000 kvadratmeter. Bergen kommune skal leie 4.650 kvadratmeter.

Glen Widing

torsdag 11. juni 2020 15:04 (Oppdatert 6. oktober 2020 5:42 )

Samtidig som Vestland fylkeskommune etablerer ny holdeplass for bybanen og ny bussterminal ved Oasen senter, skal Citycon utvikle Oasen med handel, helsetjenester, kontorer og boliger. Veidekke skal gjennomføre konverteringen av eksisterende kontorarealer til publikumsrettet virksomhet i utviklingsprosjektets første fase, som også innbefatter ny hovedinngang fra vest. Den totale investering for første fase er over 100 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

– Oasen er et tradisjonsrikt senter fra 1970-tallet og fungerer som Fyllingsdalens naturlige møteplass. Vi ønsker sammen med Bergen kommune å videreutvikle området til et mangfoldig sentrum med handel, arbeidsplasser, boliger, kultur og servicefasiliteter, sier utviklingsdirektør Fredrik S. Myhre i Citycon.

LES OGSÅ: Handlet for over 500 mill i fjor

Prosjektstart er juli 2020, med planlagt ferdigstillelse våren 2021. Innvendig innebærer prosjektet ombygging av to etasjer med kontorlokaler. Det gjøres plass til helsetjenester, flere kafeer og restauranter og mer daglighandel.

– Vi åpner fasadene mer opp mot torget ved bussterminalen, og etablerer et nytt og større entréområde fra den siden. Samtidig retter vi ut handlegaten på innsiden. Rundt ny inngang etablerer vi kafeer og restauranter som legger til rette for uteservering, påpeker Myhre.

Bergen kommune blir den største leietakeren i de nye lokalene – 4.650 kvadratmeter til et nytt helsesenter som skal bistå barn og familier gjennom blant annet helsestasjon, egen helsestasjon for ungdom, skolehelsetjeneste og barne- og familiehjelpen. Familiens hus som det kalles, etablerer seg i løpet av 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Nyheter / fredag 27. november 2020

Denne eiendommen ga Sparebanken Vest en gevinst på 380 millioner

Nyheter / torsdag 26. november 2020

Disse Bergenseiendommene er nå i spill

Nyheter / onsdag 25. november 2020

Bergen huser 18 av Norges 200 største eiendomsselskaper

Nyheter / mandag 23. november 2020

Solgte kremtomt i Sandviken – nå vil de bygge her

Nyheter / mandag 23. november 2020

– Usikkert hvordan coworking i Bergen påvirkes over tid

Nyheter / fredag 20. november 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no