Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Bara Eiendom børster støvet av gamle planer, og har fått fornyet rammetillatelsen for buebygget.

Skal oppføre bygg på 8.000 kvm

Buebygget til Bara Eiendom skal danne det nordvestlige hjørnet i den store planen for Kronstadparken.

Tore Årdal

fredag 7. desember 2018 8:35 (Oppdatert 12. april 2019 16:17 )

I august sendte OG Arkitekter rammesøknad til Plan- og bygningsetaten (PBE) for buebygget i Fjøsangerveien 48. I søknaden skrev arkitektselskapet at tiltaket er i tråd med rammetillatelsen som ble gitt i 2008, men som Bara Eiendom ikke har benyttet seg av. Ettersom denne tillatelsen nå er utløpt, ønsker selskapet å blåse liv i planene igjen.

– Tiltaket er i samsvar med gjeldende reguleringsplan uten dispensasjoner, tidligere godkjent rammetillatelse, men er nå tilpasset gjeldende byggeteknisk forskrift TEK- 17, skrev arkitektselskapet i søknaden.

Bygningens bueform har gitt navn til bygget, og er et resultat av tomt og veikurvatur i krysset mellom Fjøsangerveien og Edv. Griegs vei. Bygningsvolumet er sammensatt av to sammenbygde elementer; ett vertikalt lamellbygg på 7+1 etasje mot syd og ett horisontalt linjert bygg på 4+1 etasje mot nord. Dette er basert på reguleringsplanens føringer som søker å skape spenning og variasjon mellom høyt og lavt ut mot trafikken i Fjøsangerveien.

– Buebygget danner det nord-vestlige hjørnet i den store planen for Kronstadparken, samt også i den tidligere benevnte «Næringskorridoren». Bygget vil bli tydelig eksponert for trafikk på vei ut fra byen mot syd. Den lavere del er derfor gitt en horisontal linjeføring for å skape en myk laminær avgrensing mot den store trafikkstrøm i søndre innfartsåre, fremgikk det av søknaden.

Deler av eksisterende overflateparkering vil bli overbygget. Nybygget skal markere «fornyelse og ny vekst inne i næringsparken».

– Nybyggets formål er for generell næring som forretning og kontor. På gateplan tilrettelegges for god eksponering av salgslokaler, inngangsparti og felles kantine, skrev OG Arkitekter i rammesøknaden.

Nybyggets arkitektur er enkelt utformet med åpne reflekterende glassbånd omsluttet av en kraftig lys-pusset ramme i et muralt uttrykk. Rikelig lysinnfall til kontorlokalene «har stor betydning for et godt arbeidsmiljø».

PBE har nå godkjent søknaden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Skal kjempe for eiendomsbransjen

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Her skal det bygges 75 boliger

Nyheter / søndag 24. mai 2020

Vil bygge ut halve tomten og selge eller leie ut resten

Nyheter / onsdag 20. mai 2020

Verdens første nullutslippshavn kan gi stor byutvikling

Nyheter / tirsdag 19. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no