Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FOKUS PÅ TEKNOLOGISKE LØSNINGER: F.v. Tommy Hagenes (Proptech Bergen), Therese Hagenes (Proptech Bergen), Anja Schmidt og Bente Haugsdal fra Angarde.

Skal teste proptech i en hel bydel

Proptech Bergen skal etablere seg hos Angarde på Spelhaugen. – Her skal vi sette eiendomsteknologien inn i en større sammenheng, sier Tommy Hagenes.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 9. juni 2021 20:51 (Oppdatert 13. september 2021 1:01 )

Proptech Bergen har testet ut eiendomsteknologi i et bygg på Kokstad i snart tre år. Bygget, som Proptech Bergen leide, var gammelt og hadde minimalt med elementer av det som i dag kalles et smart bygg. Hagenes ønsket å vise at også et slikt bygg kunne bli smart, bare ved hjelp av eksisterende, trådløs teknologi. Etter å ha testet og prøvd ut løsninger i tre år, er bygget nå ett av de smarteste i Bergen, i tillegg til at det også er etablert som en levende lab for uttesting av ny eiendomsteknologi. Huseier, som hadde planer om å rive bygget, ombestemte seg og nå i stedet er godt i gang med en bærekraftig rehabilitering.

Nå tar Tommy Hagenes steget over i en hel bydel.

– Vi etablerer oss hos Angarde på Spelhaugen. Her skal vi sette eiendomsteknologien inn i en større sammenheng, i en hel bydel, sier Tommy Hagenes i Proptech Bergen.

Han sier at de nå vil ta med seg alt de har lært i bygget på Kokstadflaten med videre til Spelhaugen.

– Der vil vi se på eiendomsteknologi i et smartby-perspektiv. Hvordan kan teknologien vi har brukt for å gjøre bygget på Kokstad smart, også brukes for å gjøre en hel bydel smartere. Dette er utrolig spennende og vi gleder oss til å komme i gang i det som blir vår andre lokasjon, sier Hagenes.

Ambisjonene med etableringen på Spelhaugen også er å etablere et miljø for smartby-teknologi.

– Vi håper at flere teknologimiljøer vil synes at dette er spennende og noe de ønsker å være en del av. Målet vårt er at etableringen på Spelhaugen, på samme måte som bygget på Kokstad ble en levende lab for eiendomsteknologi, skal bli en lab for smartby-teknologi, sier Hagenes.

Daglig leder i Angarde, Bente Haugsdal, er veldig glad for at Proptech Bergen kommer til Spelhaugen.

– Proptech Bergen og Tommy Hagenes er allerede tungt involvert i flere av byggene våre. At vi nå formaliserer dette samarbeidet ytterligere med at de også etablerer seg her synes vi er veldig kjekt. Det gjør at vi nå tar noen store skritt videre i utviklingen av den grønne smartbyen Spelhaugen, sier Haugsdal.

Angarde besitter rundt 40.000 kvadratmeter næringsbygg på Spelhaugen. Selskapet har ambisjoner om å utvikle en grønn bydel med næring og bolig. Samlet kan bydelen romme boliger til 4500 innbyggere pluss en rekke arbeidsplasser.

– Vi har store ambisjoner og smart eiendomsteknologi spiller en viktig rolle. Vi er derfor veldig glade for at Proptech Bergen kommer til oss, sier Haugsdal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no