Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

POTENSIAL: Skanskas eiendomsutvikling ser et stort potensial for å utvikle et godt boligområde i områdene rundt Bybanen i Bergen.

Skanska kjøper tomt på Skjoldskiftet

Skanska har kjøpt en tomt i Bergen og øker dermed satsingen på boligutvikling.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 26. mai 2023 12:27 (Oppdatert 23. august 2023 13:32 )

– Vi har vært på utkikk etter en slik tomt i Bergen en stund, og satser bevisst på å befeste en større rolle som utvikler i området. Tomten på Skjoldskiftet passer strategisk godt inn i landbanken vår og vil være en del av en større satsing i Bergen. Det er et stort potensiale for å utvikle gode boligområder i områdene rundt Bybanen i Bergen, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik.

Tomten ligger tett på Bybanen, og har alt man trenger i hverdagen i umiddelbar nærhet, deriblant barnehage, matbutikk, skole og treningssenter. Arealet er 3.450 kvadratmeter.

– Dette er en spennende tomt som vi har store og ambisiøse planer for. Vi har høye klimaambisjoner, men også et stort fokus på å skape et sosialt og inkluderende sted å bo. Dette vil spille en viktig rolle når vi skal i gang med utviklingen sammen med LINK arkitekturer. Leilighetene som skal bygges skal passe til boligkjøpere i alle aldersgrupper og i alle livets situasjoner, og vi må derfor sørge for at området rundt også gjenspeiler dette, sier prosjektsjef i Skanska Eiendomsutvikling, Arild Halseth.

Et viktig satsingsområde i Skanskas boligutvikling, er utviklingen av boligprosjekter i partnerskap med andre aktører. Nå jakter boligutvikleren på flere tomter og flere partnere.

– Det var viktig og gledelig å lande tomten på Skjoldskiftet, Nå skal vi aktivt lete videre etter flere spennende tomter i Bergen. Med kompetansen vi tilfører prosjektene, og vår erfaring fra store- og komplekse boligprosjekter, har vi som mål å få et enda større fotavtrykk på Vestlandet og gjerne i samarbeid med andre aktører, påpeker Magnus Ervik Fossheim, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Det var Kyte Næringsmegling AS som var megler i transaksjonen. Selger er Hølleland Holding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no