Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Godøysund skulle bli et ferieparadis. Nå er det solgt til Tom Steckmest.(ILLUSTRASJON: Vaardal - Lunde)

Skulle bli ferieparadis, nå
er øyperlen for salg igjen

Den ble markedsført som et av verdens naturlige underverker. Nå er øyperlen Godøysund for salg, for tredje gang. Prisen er på 13,5 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

torsdag 17. november 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:27 )

I 2008 ble Godøysund Spa og Sjøpark lansert som «Vest-Norges naturlige underverk» og som stedet hvor «Vår skaper må ha vært i perlehumør da han skapte». Eieren Kent AS skulle bruke 300 millioner på å løfte området til gammel storhet. 
– Kort fortalt, så fikk ikke eierne den gangen til det de hadde planer om, og i 2012 gikk de konkurs, sier Harald Kongshavn, som i dag eier Godøysund.

Elendig forfatning
Godøysund består av tre tettliggende øyer der det går en 500 meter kanal i mellom. Stedet er et av de mest idylliske langs vestlandskysten og ligger tilbaketrukket som en fredelig naturperle og med fantastisk utsikt over Bjørnefjorden.
Ifølge annonsen på Finn.no ligger det naturlig til rette for det gode og late livet med fiske, dykking, båtturer, bading og kajakkturer for de fremtidige kjøpere av hytter og leiligheter. Før den tid må de imidlertid belage seg på mye jobb.
– Området er veldig fint, men bygningsmassen er i en elendig forfatning, sier Kongshavn.

Må utvikles
Han forteller at det i tiden etter konkursen pågikk en prosess hvor formålet var å selge eiendommen. Dette lyktes ikke bostyret med, og på slutten av 2014 forteller Kongshavn at panthaver spurte ham om å kjøpe eiendommene. Han hadde ifølge seg selv ingen planer om å utvikle stedet selv, man bare håndtere prosjektet frem til en ny eier var på plass.
– Målet vårt er nå å finne en kjøper som har interesse av å utvikle stedet, sier Kongshavn.

En cash drain-eiendom
Prisantydning er på 13,5 millioner kroner, men en kjøper må belage seg på å legge ut betydelig mer.
– Tusen dollar-spørsmålet er hva det vil koste å sette stedet i stand. Det kan jeg ikke svare på, da det avhenger av hva en ny eier vil gjøre. Det som uansett er sikkert er at dette ikke er en cash flow-eiendom, det er mer en cash drain-eiendom. En ny eier må være innstilt på å bruke mye penger før stedet er oppe og går, sier Kongshavn.
Fra naturens side ligger imidlertid alt til rette, så vil det vise seg om en interessent dukker opp, og ikke minst klarer å føre stedet tilbake til den stand det fortjener. For Godøysund er virkelig en perle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Veidekke kjøper Bergen-entreprenør

Nyheter / torsdag 18. august 2022

SBB solgte i Åsane

Nyheter / onsdag 17. august 2022

Flytter til Kokstaddalen 5-7

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Har planer om boliger og dagligvare i Fyllingsdalen

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Salget av Aibel-bygget ga gevinst på 350 millioner

Nyheter / mandag 15. august 2022

Bergenske Eiendomskreditt med rekordresultat

Nyheter / fredag 12. august 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no