Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DOBLING: – Andelen nettokjøpere av lager- og logistikkeiendom har nesten doblet seg siden forrige kvartal, sier analytiker Torgeir Olsen i WPS Næringsmegling.

Skyhøy interesse for lager og logistikk i Bergen

I WPS sin ferske investorundersøkelse oppgir drøyt 80 prosent av investorene at de er nettokjøpere av lager- og logistikkeiendom de neste 12 månedene.

Tore Årdal

onsdag 28. april 2021 22:36 (Oppdatert 12. mai 2021 9:24 )

– Vi registrerer nå en sterk økning i etterspørselen etter lager- og logistikkeiendom, hvor andelen nettokjøpere nesten har doblet seg siden forrige kvartal, sier analytiker Torgeir Olsen i WPS Næringsmegling.

Han forteller at etterspørselen blant annet er drevet av økt netthandel, i kombinasjon med at det er flere attraktive lager- og logistikkeiendommer i markedet.

– Det er underdekning på denne type eiendommer i Bergen, men nå er det flere reguleringsprosesser på gang, spesielt i området rundt Kokstad. Det vil også bli bygget flere lager- og logistikkeiendommer i Bergen sør, sier Olsen.

I investorundersøkelsen til WPS svarer i overkant av 80 prosent at de er nettokjøpere av lager- og logistikkeiendom de neste 12 månedene, mens resten vil holde sin eksponering nøytral. Ifølge Olsen samsvarer denne utviklingen med den rekordhøye kjøpsinteressen for segmentet som man observerte i Oslo i andre halvår av 2020.

Til sammenligning sier 70 prosent av investorene at de er nettokjøpere av næringseiendom de neste 12 månedene, og 30 prosent svarer at de er nøytrale. For kontorsegmentet er tallene 75 prosent nettokjøpere, 20 prosent nøytrale og kun 5 prosent nettoselgere. Dette er på nivå med forrige kvartalsundersøkelse.

Når det gjelder prime yield, er det også her positivt for lager- og logistikkeiendom. Forventet net yield for lager og logistikk oppgis nå til 5,05 prosent, som er en svak nedgang på 10 basispunkter (bps) siden forrige kvartal. Investorene forventer at net yield skal enda lavere på ett års sikt, og denne oppgis til 5,00 prosent.

Prime yield for kontorbygg i Bergen ligger nå på 3,90 prosent, som er en svak oppgang på 10 bps fra forrige kvartal.

– Fra Q3 til Q4 2020 registrerte vi en nedgang på 35 bps for prime kontor, og ved utgangen av året estimerte investorene net yield til 3,80 prosent. Dette er det laveste nivået vi har observert i investorundersøkelsen så langt, og representerer en relativt stor nedgang fra Q3 2020. På bakgrunn av dette tror vi at en yield på 3,90 prosent representerer en stabilisering, og ikke en vesentlig økning, sier Olsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Gamle Christian Michelsens Institutt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

Nå vil Coop også tilby dagligvarer på Midtun

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

BOB inn i omstridt prosjekt – åpner for omfattende medvirkning

Nyheter / tirsdag 11. mai 2021

Bonava måtte kjøpe villa – nå kan det bli leilighetshus

Nyheter / mandag 10. mai 2021

Den Nationale Scene flytter til Laksevåg

Nyheter / fredag 7. mai 2021

Transaksjon på 9 milliarder: Flere av eiendommene er i bergensregionen

Nyheter / torsdag 6. mai 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no