Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BEVARES: Næringsbygget Fabrikkgaten 3 er beliggende inn mot Bybanen og Mindemyren, og ønskes bevart som næring. Foto: Google Street View

Solgte utviklingstomt til OBOS – jakter nye eiendommer

– Det har vært så mange interessenter til denne eiendommen opp gjennom årene, at det var greit å teste den i markedet, sier Geir Paulsen i MNG Holding.

Tore Årdal

tirsdag 22. juni 2021 18:18 (Oppdatert 4. oktober 2021 6:52 )

OBOS har kjøpt en 25 mål stor tomt på Minde i Bergen, og planlegger å bygge flere hundre nye boliger. Tomten vil også bestå av næringsvirksomhet. Selger av Fabrikkaten 3 og 5 er Geir Paulsen-selskapet MNG Holding.

Paulsen sier til Estate Nyheter at de har fått mange henvendelser fra aktører som ønsker å kjøpe denne eiendommen.

– Nå var det så mange, at vi la den ut i markedet, og vi er godt fornøyd med prisen, sier Paulsen, som er blitt enig med OBOS å ikke offentliggjøre prisen.

Det er Kyte Næringsmegling som har bistått selger i prosessen

Når dere nå har frigjort kapital, skal dere kanskje kjøpe nye eiendommer?

– Vi er på jakt etter nye eiendommer hele tiden, svarer Paulsen.

Tomten ligger helt nord på Minde, i forlengelsen av Kronstadparken, som er et område under transformasjon med bygging av både boliger og nye arbeidsplasser. Dette er en av de siste utviklingstomtene på Minde, og et transformasjonsområde Bergen kommune satser på, ikke minst i forbindelse med bybaneutbyggingen mellom Haukeland og Fyllingsdalen.

– Tomten gir rom for flere hundre boliger, næring og handel. Her skal vi tilby medlemmene våre attraktive boliger, og vi satser på at rundt 20 prosent av dem vil bli tilbudt med de nye boligkjøpsmodellene, OBOS Deleie og OBOS Bostart, som gjør det lettere for flere å komme seg inn på boligmarkedet. Dette skal bli et godt sted å bo – uansett hvor du er i livet, uttaler Jorunn Nerheim, prosjektdirektør i OBOS Bergen, i en pressemelding.

Eiendommen består i dag av flere næringsbygg med mange leietakere, og deler av denne virksomheten vil også i framtiden leve side om side med det nye boligprosjektet. Noen av de andre gamle næringslokalene vil bli revet for å gi plass til boliger.

– Fabrikkgaten 3 er en attraktiv næringseiendom med god beliggenhet inn mot Bybanen og Mindemyren, og dette bygget ønskes derfor bevart som næring, uttaler Nerheim.

Hvis alt går alt etter planen, kan byggingen komme i gang i 2024.

– Dette er et spennende, sentralt og attraktivt område hvor vi, sammen med Brødrene Ulveseth, er i sluttfasen med å bygge Kronstadparken med ca. 600 boliger. Dette blir en levende bydel med alt du trenger i nærheten, og samtidig med kort vei til sentrum med bybanen, sier Nerheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Veidekke kjøper Bergen-entreprenør

Nyheter / torsdag 18. august 2022

SBB solgte i Åsane

Nyheter / onsdag 17. august 2022

Flytter til Kokstaddalen 5-7

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Har planer om boliger og dagligvare i Fyllingsdalen

Nyheter / tirsdag 16. august 2022

Salget av Aibel-bygget ga gevinst på 350 millioner

Nyheter / mandag 15. august 2022

Bergenske Eiendomskreditt med rekordresultat

Nyheter / fredag 12. august 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no