Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Ivar Hillestad har startet nytt advokatselskap.

Starter advokatfirma som skal snu bransjen opp ned

Ivar Hillestad starter et nytt advokatfirma. Målet er å ta en advokatbransje som er overmoden for effektivisering og digitalisering inn i fremtiden.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 10. oktober 2018 9:36 (Oppdatert 12. april 2019 16:17)

– Jeg har innsett at advokatbransjen har mye å gå på når det gjelder effektivitet. Bransjen er veldig tradisjonell og henger igjen i gamle måter å jobbe på. Dette ønsker jeg å gjøre noe med, sier Ivar Hillestad.

Han har bakgrunn fra en rekke større advokatfirmaer, og hoppet i april av fra Hammervoll Pind, som han hadde vært med på å bygge opp.

Nå har han startet opp advokatfirmaet Hill & Co, med to andre partnere og tre øvrige ansatte på plass. Selskapet har kontorer i Bergen og Oslo.

– Her skal vi gjøre ting annerledes. Bransjen er overmoden for digitalisering og økt effektivisering. Vi bruker derfor svært moderne systemer og løsninger som gjør at vi kan jobbe raskere og mer effektivt. Dette skal komme klientene til gode i form av færre fakturerte timer, sier Hillestad.

Han venter store utfordringer i advokatbransjen i tiden fremover.

– Verden endrer seg svært hurtig, og det må advokatbransjen ta inn over seg. Jeg tror både driftsmodeller og tjenester må endres. Disrupsjonen kommer, enten vi vil det eller ei. Vi skal være helt i forkant av denne utviklingen, sier Hillestad.

Eiendom er ett av det nye selskapets viktigste satsingsområder fremover.

– Men samtidig skal vi ikke begrense oss til noen fagfelt eller bransje. Vi ansetter de medarbeiderne som vi har tro på og som vi mener vil tilføre både selskapet og klientene verdi. Det betyr at vi tar de sakene vi til enhver tid har kompetanse og kapasitet til å håndtere på en skikkelig måte, sier Hillestad.

Det innebærer også at Hillestad til daglig vil operere i grenselandet mellom juss og forretningsutvikling.

– Det er i dette krysningspunktet jeg trives best og har mine største kvaliteter, sier Hillestad.

Han har også satset på en litt annen organisering av det nye selskapet. Hill & Co. skal ikke ha en modell hvor partnerns «sitter på toppen og skummer fløten» og hvor det er krevende å komme gjennom nåløyet for å bli partner.

– Svært få når dit. Hos oss vil vi derfor legge til rette for en god balanse mellom jobb og fritid. Advokatyrket kan være knallhardt og av og til MÅ man jobbe både kveld og natt, men da bør man også ta helt fri når det er mulig, sier Hillestad.

Han vil heller dele mer av overskuddet på alle medarbeiderne gjennom bonusmodeller.

– Jeg tror gode hoder vil tiltrekkes av dette, samt av at vi har sterkt fokus på fleksibilitet og trivsel på jobben. Det tror jeg også er viktig for mange av de som i dag utdanner seg til jurister, sier Hillestad.

Hillestad er heller ikke så opptatt av å hente nye ansatte med toppkarterer.

– Jeg vil ha folk med god forretningsforståelse, empati, entusiasme og de rette verdiene. Fag er selvfølgelig viktig, men bare A-er på vitnemålet er overhodet ingen garanti for jobb hos oss. Jeg vil heller ha en “B-kandidat” som har gjort noe annet enn å lese 12 timer dagen. “Puggekonkurransene” på universitetet imponerer ikke meg. Det er mye viktigere med de rette verdiene og at man er riktig type, sier Hillestad.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bystyret vedtok arkitekturstrategi

Nyheter / fredag 21. juni 2019

Ny landskapsarkitekt i byen

Nyheter / torsdag 20. juni 2019

Her kommer badeanlegg og brannstasjon

Nyheter / onsdag 19. juni 2019

Vurderer boligprosjekt her

Nyheter / tirsdag 18. juni 2019

Her vil finansmann bygge 40 boliger

Nyheter / mandag 17. juni 2019

Verdens første bærekraftige kanalby

Nyheter / fredag 14. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no