Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Bybanen blir svært viktig i transformasjonen av området. Foto: Morten Wanvik/Skyss

Startskuddet gikk for Mindemyren

Den 1. oktober startet arbeidet med å bygge Bybanen over Mindemyren, hvor en ny bydel skal vokse frem.

Tore Årdal

mandag 7. oktober 2019 22:29 (Oppdatert 15. desember 2019 23:33 )

Bybanen til Fyllingsdalen skal stå ferdig i 2022/23, og 1. oktober startet arbeidet med å bygge banen over Mindemyren. Etappen på ca. 1,5 kilometer strekker seg fra Kronstad i nord til Kristianborg i sør.

– Her vil det komme store endringer i det som i dag fremstår som et grått og nokså folketomt område, skriver Plan- og bygningsetaten (PBE) på sin hjemmeside.

Langs traseen på Mindemyren blir det bygget gangveier og sykkelveier. Det lages nye grøntområder, både for å skape trivsel og for å håndtere overvann. Under bakken ligger i dag et intrikat system av vannrør og kulverter. Deler av dette skal åpnes opp, og det blir laget en ny kanal.

Det er vedtatt en områdeplan for Mindemyren som legger til rette for 550 000 kvadratmeter med ny bebyggelse. Blant eiendomsaktørene som satser stort i Minde-området er BOB, som skal bygge opp mot 650 boliger der. For snaut 3 år siden kjøpte boligbyggelaget BIR-eiendommen sammen med Backer for 215 millioner kroner. Tomten er på 21,5 mål, og tillater bygging av 43.000 kvadratmeter. Dette tilsvarer 350-400 boliger og ca. 17 000 kvadratmeter næring. Det sistnevnte skal Backer ta seg av.

Fra før hadde BOB også kjøpt den såkalte NRK-tomten på Minde sammen men NLA Høgskolen, og skal etter planen legge ut et større boligprosjekt i 2020. Der skal det komme 250 leiligheter.

Mindemyren får to holdeplasser: Ett i Kanalveien ved Norema og ett ved Kristianborg. I Kanalveien blir det et nytt byrom ved holdeplassen med kanal, basseng og grøntområder.

– Kristianborg blir et viktig byttepunkt for kollektivovergang mellom buss og bane. Ved Kristianborg kobles også sykkeltunnelen fra Fyllingsdalen seg til hovedsykkelrutene og sykkelnettverket videre til utdanningsmiljøet på Kronstad og helseklyngen på Haukeland, heter det på hjemmesiden til fylkeskommunen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Får ikke solgt prakteiendommen

Nyheter / tirsdag 4. august 2020

Stordalen tar over hotell i Bergen

Nyheter / tirsdag 4. august 2020

Kommunalt selskap selger ti tomter i Bergen

Nyheter / torsdag 9. juli 2020

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 8. juli 2020

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no