Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

75 MILLIONER: Eiendommen har en prisantydning på 75 millioner kroner.

Statsbygg selger tomt på 33 mål ved Paradis

Volumstudier viser at tomten kan gi rom for ca. 12.600 kvadratmeter nybygg.

Tore Årdal

mandag 8. februar 2021 14:01 (Oppdatert 7. mars 2021 20:59 )

– Eiendommen har en veldig god beliggenhet, og det må en reguleringsplan på plass for å få fastslått endelig utnyttelse, sier faglig leder Trond Lehmann Syversen i Kyte Næringsmegling, som har fått oppdraget med å selge eiendommen for Statsbygg.

Eiendommen ligger i Sandbrekkevegen ved Paradis i Fana bydel Bergen syd. Bybanestopp, busstopp og servicetilbud er ca. 10 minutter unna.

Tomten er på 33 mål, og eneboligene der var et tilbud til elevene ved Eikelund kompetansesenter, som er et statlig spesialpedagogisk kompetansesenter for personer med sammensatte lærevansker og med språk- og talevansker. Statsped Vest har fortsatt virksomhet der, men har ikke lenger behov for boligene. Derfor selges tomten, slik den er i dag, altså med boliger.

Syversen forteller at Kommuneplanens arealdel (KPA) angir en utnyttelse på 30-120 prosent i dette området. Volumstudier som er gjort for eiendommen, viser at tomten kan gi rom for ca. 12.600 kvadratmeter nybygg.

– Vi har innhentet verdivurderinger som verdsetter eiendommen til rundt 75 millioner kroner. Pengene tilfaller statskassen, og salgsinntekter brukes ofte til kjøp av andre eiendommer som staten har brukt for, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg:

Første frist for å gi bud er 11. februar.

Paradis har tradisjonelt vært et kjent knutepunkt med stort innslag av eneboligbebyggelse og småhandel. I forbindelse med etablering av Bybanen og kommunens reguleringsplan er dette området nå i sterk endring med fortetning av boliger.

Deler av tomtene er landskapsvernområde og tilbyr gode turmuligheter i umiddelbar nærhet, blant annet rundt Myravatnet. Tomten har vekslende høydedrag med nærliggende innsjøer og skog, avgrenset i øst og vest av parallelle åskammer, med en flat langsgående dalslette imellom seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Profier vil gjøre dette neset til «Bergens beste sted å bo»

Nyheter / tirsdag 9. mars 2021

Vil utvide med næringsareal og 15 boliger

Nyheter / søndag 7. mars 2021

Vil ha 35 mill. for denne eiendommen på Kokstad

Nyheter / torsdag 4. mars 2021

Fra hotelltrainee til 145 mill. i leieinntekter

Nyheter / torsdag 4. mars 2021

Næringstomt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 3. mars 2021

Har kuttet fra 38 til 23 boliger

Nyheter / tirsdag 2. mars 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no